Tilaa
Mainos

Näppärä säilytys apujollalle

Hurley-jollateline on näppärä ja vaivaton tapa nostaa apujolla tai vesijetti veneen uimatasolle.

08.06.2023

KirjoittajaMaritim

Taavetit ovat perinteinen tapa ottaa jolla veneen perään roikkumaan, mutta veneissä, jotka kiinnitetään perä edellä laituriin, se on hankala tapa ja vaatii lankonkin. Se ei myöskään suoranaisesti sovellu vesijetin säilyttämiseen. Toiset suosivat varsinkin kumiveneen nostamista suoraan kannelle. Jollan ees taas nosteleminen on hankalaa ja raskasta.

Nyt Suomenkin markkinoilla on merkittävästi helpompi menetelmä veneisiin, joissa on uimataso: ajetaan veneen tai jetin keula kääntyvää telinettä vasten ja vinssataan ylös. Teline käännetään uimatasolle ja vene kiinnitetään. Valmis.

Hurley-jollateline ei vaadi suuria tai monimutkaisia rakenteita, eikä uimatason tarvitse olla suuri. Uimatasolle asennetaan kiinteästi ainoastaan 16 millimetriä korkea ruostumatonta terästä oleva kiinnitysalusta. Varsinainen polyeteenistä valmistettu jollateline asennetaan aina tarvittaessa alustaan pikakiinnityksellä. Muulloin alusta ei häiritse uimatason muuta käyttöä.

Itse jollateline on alustaan kiinnitettävä kelkka, joka on saranoitu kääntymään ja kallistumaan. Siihen on kiinnitetty tukevan varren päähän vinssi, jolla vene tai jetti vedetään kelkalle.

Jollan tai jetin laskeminen on yhtä yksinkertaista kuin nostaminen. Irrotetaan kiinnitysliinat, käännetään kelkka kohti vapaata vettä, irrotetaan keulakiinnitys – sinne meni.

Hurley-jollateline soveltuu monenlaisille kovapohjaisille pikkuveneille, mutta  yhtä lailla pehmeäpohjaisille kumiveneille. Niitä varten telineeseen saa perän puolelle laajemmat tuet, jotka suojaavat pohjaa peräosasta, jossa on enin paino.

Hurley-jollatelineiden mallistossa on useita vaihtoehtoja eri pituisille ja painoisille jollille. Suurin teline soveltuu jopa nelimetrisille jollille enimmäispainon ollessa 450 kg.

Hurley-jollatelineet soveltuvat myös kesämökkikäyttöön. Toisinaan mökiltä ollaan pois pitkiäkin aikoja, jolloin veteen jäänyt pikkupaatti voi aiheuttaa huolta. Jollatelineen avulla vene on helppo nostaa matalalle laiturille ja kiinnittää tiukasti paikoilleen suojaan vaikkapa ohi kulkevien veneiden aalloilta.

Sama pätee myös vesijetteihin. Kun jetti ei ole käytössä, nostetaan se näppärästi laiturille, josta se yhtä näppärästi lasketaan tarvittaessa takaisin veteen.

Tuotteet Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tarkista lähin jälleenmyyjäsi https://maritim.fi/jalleenmyyjahaku/

Lue myös nämä

X