Tilaa
Mainos

Cobra VHF-puhelin – Helppoon kommunikointiin myös hätätilanteessa

Erilaiset meri-VHF-radiopuhelimet ovat viime aikoina yleistyneet, vaikka matkapuhelinten veikattiin aikanaan syövän muut kommunikointivälineet pois markkinoilta. VHF-puhelin on edelleen hieno väline niin alusten väliseen keskusteluun, kommunikointiin veneen ja vierassataman kanssa sekä avun saamiseen hätätilanteissa.

30.03.2018

KirjoittajaMaritim

Alustenvälinen kommunikointi hoidetaan rannikkoalueilla pääosin VHF-taajuuksilla (Very High Frequency eli erittäin korkea taajuusalue), kuten myös laivojen kommunikointi satamien, viranomaisten ja muiden rannikkoradioasemien kanssa. VHF toimii useimmiten paljon paremmin ja varmemmin kuin tavallinen matkapuhelin, jonka kuuluvuutta katvealueet häiritsevät etenkin saaristossa paljon. VHF:n kautta kuulee myös monet merenkululle tärkeät varoitukset ja tiedotteet

VHF-puhelimet ovat lisänneet suosiotaan myös siksi, että jotkin niiden mallit riittävät nykyisten veneiden katsastussääntöjen mukaan korvaamaan aiemmat, määräajoin uusittavat hätäraketit ja soihdut. Yksi tunnetuimmista VHF-puhelinmerkeistä on Cobra, jonka mallit ovat mm. menestyneet erinomaisesti suomalaisten venelehtien testeissä.

VHF-puhelimia ovat sekä kiinteät, erillisellä antennilla varustetut laitteet että kannettavat radiopuhelimet. Kannettaville puhelimille on saatavana asennustelineitä, jolloin ne ovat kiinteästi veneessä aina omalla paikallaan. Ne on myös helppo kiinnittää vaikkapa veneilyliiveihin, kun lähdetään liikkeelle apuveneellä tai mennään maihin.

Cobra MR HH500 on varustettu ainutlaatuisella Bluetooth-teknologialla, jonka ansiosta voit pariuttaa meri-VHF-radiopuhelimesi älypuhelimesi kanssa. Lisäksi HH500 sisältää ainutlaatuisen ‘Kelaa taaksepäin ja toista’ -toiminnon, joka toistaa vastaamattomat VHF-kutsut.

Cobra MR HH500 on kelluva ja täyttää IPX7- standardin vaatimukset. Kirkkaan oranssinvärinen kuviointi kotelossa helpottaa paikallistamista, mikäli radio putoaa laidan yli. Maksimi lähetysteho 6 W.

Kohinanpoistotoiminnolla varustettu mikrofoni yhdessä kaiuttimen vedenpoistotoiminnon kanssa takaa hyvän äänenlaadun. Cobra MR HH500 on lisäksi varustettu taustavalaistulla näppäimistöllä ja kookkaalla näytöllä, skannaus- ja muistitoiminnoilla, kanavan 16 pikavalinnalla sekä paikalliskanavien (L1 ja L2) esi- ohjelmoinnilla.

VHF-puhelimen käyttö edellyttää radioasema- ja käyttäjälupaa, mutta esimerkiksi, jos veneessä on jo kiinteä VHF-puhelin, Cobralle ei uusia lupia tarvita. Pienen veneen turvavälineenä se on oivallinen.

Tuotteet Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tarkista lähin jälleenmyyjäsi https://maritim.fi/jalleenmyyjahaku/

Lue myös nämä

X