Tilaa
Mainos

Kuuman päivän kylmääjät

Kuuma kesäpäivä, maalla tai merellä, suorastaan huutaa kylmää, viilentävää juotavaa. Yhtä lailla pitkä ajomatka vaatii kunnon eväät. Mukana kulkeva jääkaappi on silloin janoisen ja nälkäisen paras kaveri.

30.05.2024

KirjoittajaMARITIM

Pienikokoiset ja kevyet Indel B -kylmälaitteet ovat täydellinen ratkaisu, kun tilaa on rajallisesti tai viilennystä vaativia tuotteita on kuljetettava pitkiäkin matkoja. Jotta ruoka ja juoma säilyisivät pitempään kylminä, kannattaa ne jäähdyttää jo ennen kylmälaukkuun tai kuljetettavaan jääkaappiin laittamista.

Indel TB18 on kompressorikäyttöinen kannettava kylmälaukku, joka painaa tyhjänä vain 8,6 kiloa. Olkahihnalla varustettu laukku on aiempaa tehokkaamman CFC-vapaan polyuretaanieristeen ansiosta ulkomitoiltaan yllättävän pieni. Laukun korkeus on 405 mm, leveys 235 mm ja pituus 565 mm. Pienestä koosta huolimatta sen sisään sopii muun muassa neljä 1,5 litran juomapulloa ja vaikkapa nuotiomakkarat ja voileivät koko porukalle.

Indel TB 18 -kylmälaatikko on kevyt, ja säädettävän kantohihnan avulla sitä on helppo kantaa mukana.

Jääkaapin sydän on uusi Secop BD1.4 Micro -kompressori. Huolimatta pienestä koostaan kompressori on kiitettävän tehokas ja nopea. Se muun muassa jäähdyttää noin 20-asteisen laukun puolessa tunnissa pakastuslämpötilaan –18 astetta. Termostaatin säätöalue on +10 – -18 °C. Käyttöjännite on joko 12 tai 24 volttia ja tehon tarve on 35 wattia.

Indel TB18 -jääkaapissa on digitaalinen käyttöpaneeli, jossa on virtakytkin, sisälämpötilan näyttö ja +/– -kytkin, joilla säädetään haluttu lämpötila. Eco-näppäimellä laite menee virransäästötilaan.

Indel TB -sarjaan kuuluu viisi kuljetettavaa jääkaappia 15 litrasta 51 litraan.

Kompressorijääkaapit ovat pieninäkin painavampia kuin perinteiset kylmälaukut. Teholtaan ja jäähdytysominaisuuksiltaan ne ovat kuitenkin aivan toista luokkaa. Pienissäkin kompressorijääkapeissa voi säilyttää pakasteita ja tehdä vaikkapa jääpaloja kylmälle juomalle.

LTC Cool 30 on monella tapaa poikkeuksellinen jääkaappi. Ensinnäkin siinä on pyörät ja vetokahva aivan kuten lentolaukuissa. Suurehkojen pyörien ansiosta jääkaappi kulkee kevyesti mukana rannalle, veneeseen, autoon; lähes minne vaan. Ehkei kuitenkaan maastoon. Sinne sopii paremmin olkahihnalla varustettu Indel TB18.

Toinen tavanomaisesta poikkeava ominaisuus on, että jääkaappi on myös akkukäyttöinen. Veneessä tai autossa jääkaappi on helppo liittää 12 voltin sähköjärjestelmään, joka antaa virtaa kompressorille. Jääkaapin varusteisiin kuuluu myös verkkovirtalaturi.

LTC Cool 30 kuljetettavan jääkaapin sisäänrakennettu akku ylläpitää kylmyyttä myös silloin, kun käytössä ei ole verkkovirtaa.

Venesähköihin liitettynä jääkaapin sähköjärjestelmä haistelee veneen akun varaustilannetta ja katkaisee yhteyden akkuun jännitteen laskettua ennalta määrättyyn alarajaan. Jääkaappi ei siis koskaan tyhjennä veneen mahdollisesti ainoaa akkua, jolla pitäisi startata moottorikin.

Kun halutaan irtautua johdon päästä, jääkaappi saa virtansa omasta litium-akustaan. Veneilijälle kätevää on, että jääkaapin akun voi ladata ajon aikana. Satamassa tai poukamassa jääkaappi toimii edelleen akkunsa varassa ja pitää juomat ja ruoan jääkaappikylmänä jopa 24 tuntia kuluttamatta veneen akkua. Miinus kuudessa asteessa jääkaapin – tai paremminkin pakastimen – sisältö pysyy 14 tuntia,  miinus 12 asteessa seitsemän tuntia.

LTC Cool 30 on kaksilokeroinen ja tilavuudeltaan 30 litraa. Sen ulkomitat ovat 631 x 378 x 375 mm. Jääkaappi painaa 12,8 kg.

Jääkaapit ja muut kylmälaitteet Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tarkista lähin jälleenmyyjäsi https://maritim.fi/jalleenmyyjahaku/

 

Lue myös nämä

X