Tilaa
Mainos

Keelshield tuo kestävyyttä köliin

Lujitemuoviveneen, ABS-muoviveneen ja miksei myös alumiiniveneen pahin vihollinen on pinnan naarmuuntuminen. Etenkin köli on altis erilaisille vaurioille, vaikka venettä käytettäisiin varoenkin. Hiekkaranta ja saaristomme silokallio naarmuttavat köliä armottomasti. Monesti etenkin pienet veneet ovat alttiina tämän tyyppisille vaurioille, ja niihin metallisen köliraudan asentaminen tuntuu monesti turhalta.

10.07.2019

KirjoittajaMAINOS: MARITIM

Uretaanipolymeeristä valmistettu Keelshied on keino torjua kölin kulumista. Se suojaa köliä etuosaltaan, sillä suosituksen mukaan mm. 5,5 metrin veneeseen riittää 2,1 metrin suoja. Kun Keelshield ohjeiden mukaan asennetaan keulassa 15 – 20 senttimetriä vesirajan yläpuolelle, suojaa se vajaan kaksi metriä köliä. Toki Keelshield voidaan asentaa myös koko kölin mitalle.

Keelshieldin hyvä puoli on, ettei pohjaan tarvitse porata reikiä vaikkapa suojaavaa metallilistaa varten. Keelshield kestää yhtä kauan kuin vene, johon se on asennettu.

Keelshield nauha on 12,5 senttimetriä leveä. Se on ulkopinnaltaan uritettu, mikä ensinnäkin auttaa asentamisessa mutta toisekseen myös takaa, ettei Keelshield hidasta veneen nopeutta.

Keelshieldin yksi merkittävä etu on sen asentamisen helppous. Keelshield on periaatteessa tarranauha, joka liimataan köliin. Toki asentaminen vaatii työtä, mutta se ei edellytä työkaluja, saati pohjan poraamista tai sahaamista. Ainut pohjalle tehtävä asia on muovi- tai alumiinipinnan hiominen kevyesti alalta, jolle Keelshield liimataan sekä pinnan pyyhkiminen puhtaaksi.

Asennusohjeet löytyvät valmistajan verkkosivuilta www.gator-guards.com/keelshield-keel-guard. Videolla näytetään kaikki työvaiheet alusta loppuun.

Keelshield-kölisuojaa on saatavana valkoisena ja mustana aina 30-jalkaiseen veneeseen.

Kippari-lehti kirjoitti Keelshield-kölisuojasta toukokuun 2019 lehdessä: ”Kaikkiaan kölisuojan kiinnitys on melko helppoa iltapäiväpuhdetta, josta selviää kuka tahansa, ellei nyt peukalo ole aivan keskellä kämmentä. Nyt aikaa kului kaikkine vaiheineen parisen tuntia, lukuun ottamatta kölin pikkupaikkauksia, jotka on syytä tehdä huolella ennen suojan kiinnitystä.

Testiveneellä on ehditty liikkua ja rantautua mennyt kausi KeelShield-suoja kölissä, ja ensikokemukset ovat hyvät. Suoja on yhä kiinni yhtä tiiviin näköisesti kuin asennuksen jälkeenkin.”

Lue myös nämä

X