Tilaa
Mainos

Lumitec-valojärjestelmät luo elämyksellistä valaisua veneeseen

Yöttömässä yössä ei välttämättä tule ajatelleeksi veneen valaistusta. Kunhan navigointivalot toimivat. Veneilykauteen mahtuu kuitenkin paljon muutakin kuin keskiyön aurinko. Silloin valaistuksella on merkityksensä.

08.06.2023

KirjoittajaMaritim

Erityisesti loppukesän ja alkusyksyn hämärinä iltoina valaistus luo tunnelmaa ja tuo turvallisuutta yhtä lailla matkalla kuin matkan jo tauottua. Työvalot ja rantautumisvalot, kajuutan yleisvalaistus ja kohdevalot ovat kaikki osa viihtyisää ja turvallista veneilyä.

Floridassa toimiva Lumitec on tunnettu erityisesti veneisiin ja merellisiin olosuhteisiin kehitetyistä innovatiivisista ja luotettavista, led-pohjaisista valaistusjärjestelmistään. Lumitec on jo vuosia tuonut valoa veneilijöiden elämään monipuolisilla tuotteillaan, joista löytyy ratkaisu kaikkiin valaistustarpeisiin.

Lumitec ei kuitenkaan ole vain kokoelma led-lamppuja. Se on kokonainen järjestelmä, joka tarjoaa lähes loputtomasti vaihtoehtoja. Sen avulla valaistusta ohjataan säätämällä vaikkapa valon kirkkautta, sävyä, jopa väriä. Esimerkiksi ohjaamossa ei enää tarvita erillisiä lamppuja valkoiselle ja yöajoon soveltuvalle punaiselle valolle, vaan yhden ja saman lampun, tai myös useamman järjestelmään liitetyn lampun, väri vaihdetaan ohjaimesta.

Järjestelmään voidaan rakentaa lähes loputtomasti valaisinryhmiä, joita ohjataan joko ryhmänä tai yksittäisinä valaisimina. Valaisinvaihtoehtoja on runsaasti niin sisä- kuin ulkokäyttöön, mutta kaikki ovat suunniteltu merellisiin olosuhteisiin.

Lumitec-valaistusjärjestelmän ytimessä on Poco, järjestelmän keskusyksikkö, jonka kautta valaistusta ohjataan. Järjestelmä käyttää PLI-protokollaa (Power Line Instruction), ja se ei vaadi erillistä johdotusta. Kaikki ohjausdata kulkee virtajohdossa.

Valaistuksen ohjaamiseen on useita vaihtoehtoja. Järjestelmä voidaan esimerkiksi liittää Bluetooth-yhteydellä matkapuhelimeen, ja valaistusta säädellään App Storesta tai Google Play Storesta ilmaiseksi saatavalla Lumitec Poco-appilla.

Poco voidaan liittää lähes kaikkien veneissä yleisesti käytettävien navigointijärjestelmien näyttöön. Yleisin tapa on Ethernet-kaapeli, mutta jotkin Garmin-mallit toimivat myös WiFi-yhteydellä. Valaistuksen ohjaus tapahtuu näytölle tulevasta paneelista. NMEA2000-protokollaa Pocoon ei saa yhdistettyä. Järjestelmän päivitys edellyttää WiFi-yhteyttä, eli käytännössä päivitys ladataan Lumitecin verkkosivuilta tietokoneelle ja päivitetään sen kautta.

Lumitec-valaistusjärjestelmä on helppo asentaa vanhempaankin veneeseen. ilman, että johdotuksia tarvitsee vaihtaa. Valaisimissa on runsaasti valinnanvaraa niin pinta- kuin upotusasennuksiin. Kaikki valaisimet ovat vähän virtaa kuluttavia led-valaisimia.

Tuotteet Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tarkista lähin jälleenmyyjäsi https://maritim.fi/jalleenmyyjahaku/

Lue myös nämä

X