Tilaa
Mainos

1852 MARINE QUALITY

10.02.2021

KirjoittajaMARITIM

Laadukkaat varusteet ja tarvikkeet ovat tärkeä lähtökohta turvalliselle ja mukavalle veneilylle. Kestävät ja tarkoituksenmukaiset työkalut, luotettavat ankkuriliinat ja meriolosuhteisiin soveltuvat sähkölaitteet ovat jokaisen veneilijän toivelistalla – kohtuulliseen hintaan.

1852 Marine Quality on erityisesti veneilijöiden tarpeisiin kehitetty tuotemerkki, joka käsittää jo noin 2 000 erilaista varustetta, varaosaa ja tarviketta, kaikkeen veneilyyn, kaikenlaisilla vesillä.

”Ja lisää on tulossa”, sanoo Oy Maritim Ab:n myyntijohtaja Jan Kansanaho.

1852 Marine Quality -tuotesarja syntyi pohjoismaisena yhteistyönä. Kolmen Pohjoismaan johtavat venetarviketukut – norjalainen Flak AS, tanskalainen Palby Marine A/S ja suomalainen Oy Maritim Ab – päättivät yhdessä ryhtyä tuomaan venetarvikkeita kaikkialta maailmasta. Tällä hetkellä valmistusmaita ovat mm. Kiina, Taiwan, Korea ja Italia.

Hankintaprosessi tapahtuu kolmen yrityksen yhteistyönä.

”Useimmat tuoteideat löytyvät eri puolilla maailmaa järjestettäviltä messuilta, joissa käymme tutustumassa alan uutuuksiin”, Jan Kansanaho kertoo. ”Löytäessämme mielenkiintoisen uutuuden, siitä pyydetään näytekappaleet, jotka tutkitaan hyvinkin tarkasti. Tämän jälkeen mietimme yhdessä, soveltuuko tuote kaikkien kolmen valikoimaan vai vain osalle. Tuotevalikoima vaihtelee hieman maittain, mutta on pitkälti yhteinen.”

Tuotteille tehtävissä testeissä paneudutaan yhtä lailla tuotteiden käytettävyyteen kuin niiden laatuun ja kestävyyteen

”Esimerkiksi 1852 Marine Quality -työkalusarjan korroosionkestoa testattiin meriolosuhteissa yli vuoden ajan, ennen kuin se lopulta päätettiin hyväksyä valikoimaan”.

Pohjoismaiden kolme suurinta venetarviketukkua ovat yhdessä niin suuri ostaja, että se näkyy jo tuotteiden hinnassa.

Kun tuote on hyväksytty, sille suunnitellaan pakkaus, laaditaan käyttöohjeet ja esitellään jälleenmyyjille. Lopulta se on veneilijöiden ostettavissa.

Pohjoismaiden kolme suurinta venetarviketukkua ovat yhdessä niin suuri ostaja, että se näkyy jo tuotteiden hinnassa. Jan Kansanahon mukaan tämä on ehdottomasti veneilijöiden etu.

”Kun tuotteita hankitaan suoraan valmistajalta kolmelle maahantuojalle yhtä aikaa, se takaa valmistajalle ison tuotantomäärän. Tämä vaikuttaa myös kuluttajahintaan merkittävästi”.

Kolmen pohjoismaisen yrityksen yhteinen idea ja sen toteutus ovat osoittautuneet niin hyviksi, että 1852 Marine Quality -tuotteita myydään jo moneen muuhunkin maahan.

Tällä hetkellä tuotesarjaa myydään myös Italiassa, Puolassa ja Iso-Britanniassa.

 

MARITIM 

www.maritim.fi

Lue myös nämä

X