Tilaa
Mainos

International B-Free Explore — Myrkytön vaihtoehto

Veneiden eliönesto on voimakkaassa murroksessa. Ympäristönäkökohtien korostuminen tuo myös veneilyyn kasvavia vaatimuksia huomioida ympäristötekijät.

08.06.2023

KirjoittajaMaritim

Useimmin käytettyjä tehoaineita eli biosideja eliönestomaaleissa ovat olleet erilaiset kupari- ja sinkkijohdannaiset, joiden määrät ovat tutkimusten mukaan joissain tapauksissa reilusti ylittäneet tarpeen esimerkiksi merirokon torjumiseksi. Syksyllä näkkejä irrotteleva veneilijä ei välttämättä ole ollut samaa mieltä, mutta joka tapauksessa tehoaineiden pitoisuudet ovat olleet ja ovat edelleen laskusuunnassa.

Kokonaan uudenlaisina tuotteina markkinoille ovat tulleet biosidittomat eliönestomaalit, joiden vaikutus ei perustu kemiallisiin yhdisteisiin vaan fysikaaliseen vaikutukseen. Näistä maaleista ei liukene ympäristöön haitallisia aineita.

International B‑Free Exploren vaikutus perustuu innovatiiviseen – ja myrkyttömään – silikoni-polymeeriteknologiaan. Maali muodostaa erittäin liukkaan pinnan, joka estää eliöitä tarttumasta. Maalin pintakalvo voi olla sekä hydrofobinen (vettä hylkivä) että hydrofiilinen (vesihakuinen).

Huolimatta poikkeavasta teknologiastaan, B-Free Explorella on muiden eliönestomaalien kanssa yksi yhteinen ominaisuus: veneen on liikuttava. B-Free Explorenkin pintaan saattaa pitkän seisonta-ajan kuluessa tarttua levää, jopa merirokkoa. Se kuitenkin irtoaa kitkan ansiosta ajettaessa jo pienelläkin nopeudella.

Erityisesti pehmeät eliönestomaalit vaativat maalauksen vuosittain ja kovatkin on hyvä elvyttää, jos maalata ei haluakaan. Kaksi kerrosta B‑Free Explore maalia suojaa meidän olosuhteissamme kaksi vuotta, ja aina kahden vuoden välein levitetään yksi kerros. Syksyisin pinta voidaan puhdistaa painepesurilla, mutta se edellyttää tiettyä varovaisuutta. Ohjeet löytyvät Internationalin maalausoppaasta.

B‑Free Explore soveltuu kaikille venemateriaaleille, eli metallille, muoveille ja puulle.

B-Free Explore voidaan maalata myös vanhan eliönestomaalin päälle. Tämä kuitenkin edellyttää kolmea eri maalikerrosta. Pohja suljetaan B-Free konversiomaalilla, jonka päälle levitetään tartuntamaali ja lopuksi eliönesto.

Värivaihtoehtoja ovat valkoinen, punainen, tummansininen ja musta. Maali voidaan levittää pensselillä tai telalla.

International on ollut maailman johtava eliönestomaalien tuotemerkki yli 140 vuotta, ja se on ollut uraauurtava eliönestojärjestelmien kehittäjä kaupallisten ja huvialusten alalla. International on osa AkzoNobel-konsernia.

B‑Free Explore Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan.

Tarkista lähin jälleenmyyjäsi https://maritim.fi/jalleenmyyjahaku/

Lue myös nämä

X