Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Mainos

Bluetooth-kaiuttimilla helppoutta ja huolettomuutta

Sisätiloihin tai muihin kuiviin paikkoihin suunnitellut radiolaitteet joutuvat veneissä usein koville. Herkät komponentit ja monet paljaat liittimet ovat herkkiä kosteudelle ja tärinälle sekä iskuille, joille ne veneissä usein joutuvat alttiiksi. Kiinteästi asennettavilla bluetooth-kaiuttimilla nämä murheet vältetään ja musiikkia voi kuunnella mistä tahansa suoratoistopalvelusta, matkapuhelimesta, tabletilta tai muulta bluetooth-radiolaitteelta.

16.06.2018

KirjoittajaMaritim

Uusimmat bluetooth-kaiuttimet, jotka toistavat musiikkia suoratoistona lähes mistä tahansa internetiin yhteydessä olevista laitteista, ovat vallanneet tilaa myös veneissä. Tunnetuimpia bluetooth-kaiuttimia ovat erilaiset kannettavat laitteet, joita voidaan viedä sinne, missä musiikkia halutaan kuunnella.

Veneisiin suunnitellut, kiinteät bluetooth-kaiuttimet poikkeavat kannettavista kaiuttimista monin tavoin. Veneissä niiden sijoituspaikka voidaan suunnitella etukäteen ja kahdella, pareittain myytävällä kaiuttimella saadaan erinomainen toisto. Kaiuttimet ovat käyttövalmiina heti, kun virta on kytkettynä, eivätkä ne kannettavien laitteiden tapaan vaadi latausta tai erillistä kytkentää sähköliittimeen.

Veneisiin suunnitelluilla aktiivikaiuttimilla voidaan kuunnelle musiikkia mm. matkapuhelimilla tai tableteilla.

Kun kaiuttimet on suunniteltu nimenomaan venekäyttöön, ne ovat luonnollisesti veden ja UV-säteilyn kestäviä. Ne voidaan siis sijoittaa suuremman veneen avotilaan tai avoveneeseen ja tietysti myös veneen sisätiloihin.

Yksi tunnetuimmista venekaiuttimia valmistavista merkeistä on LTC, jonka Master 6,5” -kaiuttimissa on 20 watin tehoinen vahvistin ja erilliset basso- ja diskanttielementit. Bassoelementin halkaisija on 6,5 tuumaa ja diskanttielementin 1,7 tuumaa. Kaiuttimien toistoalue on 60 hertsistä 20 kilohertsiin. Kaiuttimet tarvitsevat 79 millin upotussyvyyden. Kaiuttimien ulkohalkaisija eli sen tarvitsema tila on halkaisijaltaan 175 milliä, upotusreiän halkaisija on 158 milliä. Yksi kaiutin painaa 750 grammaa.

Hyvissä olosuhteissa bluetooth-signaalin kantama on jopa 20 metriä, joten veneisiin se riittää todella mainiosti.

LTC Bluetooth-kaiutinparin kampanjahinta on nyt 159,00 euroa (svh. 189,00 euroa).

Kampanjatuotteet Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tarkista lähin jälleenmyyjäsi www.maritimshops.fi/jalleenmyyjat

X