Tilaa
Mainos

Luotettava ja tarkka Bluetooth-sääasema veneilijöille

Tulevan sään lisäksi veneilijää kiinnostaa usein vallitseva säätila ulkona. Veneilijälle tärkeitä tietoja ovat tuulennopeus, lämpötila, ilmanpaine, ilmankosteus sekä UV-indeksi. Mitä tarkemmin ja luotettavammin kaikki suureet voidaan mitata, sitä enemmän hyötyä tiedoista on.

30.03.2018

KirjoittajaMaritim

Langaton Skywatch BT (BL-500 Bluetooth) -sääasema palvelee toki muitakin säästä tietoa haluavia kuin veneilijöitä. Sääasema on mainio apuväline mökille, retkeilijöille, erämiehille ja vaikkapa metsästäjille. Langattomana sääaseman sijoitus on helppoa, koska sen kiinnittää erilaisilla jalustoilla monin tavoin.

Erillisen jalan, kuten Scanstrut -asennusarjan tai vaikkapa kamerajalustan avulla se voidaan asentaa vaikkapa veneen tai mökin laitteeseen, imukuppikiinnityksellä se pysyy lujasti missä tahansa tasaisessa pinnassa, lujitemuovissa, lasissa tai puhtaassa maalipinnassa. Mittauksen ajan sääasemaa voi pitää myös kädessä ja laittaa käytön jälkeen kiinni ja sujauttaa taskuun, ohjauspulpetin koteloihin tai reppuun.

Sääaseman antamat tiedot tarkastellaan matkapuhelimella tai tabletilla.

Skywatch BT -sääaseman näyttönä toimii nykyaikainen älypuhelin, johon tarvittava appi voidaan ladata muutamassa hetkessä. Bluetoothilla sääasema ottaa yhteyden puhelimen ja siirtää tiedot älypuhelimen näytölle. APP-sovellluksia on niin Android- tai iO-käyttöjärjestelmille. Androidilta vaaditaan versio 4.4 tai uudempi, iOS-laitteilta 8.4 tai uudempi.

Jos laitteelta halutaan tarkkoja seurantatietoja, se voidaan asettaa seurantatilaan, jolloin se tallentaa mittaustulokset ja GPS-koordinaatit automaattisesti. Tiedot on helppo jakaa Facebokissa, Twitterissä ja Instagramissa. Kaikki, myös muiden laitetta käyttävien henkilöiden mittaukset voidaan myös näyttää ja löytää karttapohjalla.

Sääasema esittää mitatut tiedot lähes missä muodossa tahansa. Tuulen suunnan ja nopeuden yksiköiksi voidaan valita kilometrit tunnissa, metrit sekunnissa, solmut tai boforit. Mittatarkkuus on +/- 3 prosenttia tai +/- 0,5 kilometriä tunnissa. Erottelukyky on 0,1 astetta ja tarkkuus +/- 0,3 astetta. Ilmankosteuden mittayksikkönä on %HR ja mittatarkkuus +/- 3 prosenttia. Ilmanpaineen yksiköiksi voidaan valita hPa, mbar tai inHg.

Mittaustulokset voidaan asettaa näytölle välittömästi tai graafiselta näytöltä voidaan tarkastella hetkellisiä arvoja, minimi- ja maksimiarvoja sekä keski- tai muita arvoja.

Sääaseman virtalähteenä on ladattava akku. Sen toiminta-aika on yli viikon. Laite painaa vain 66 grammaa, se on valmistettu eloksoidusta alumiinista. Valmistusmaa on Sveitsi.

Tuotteet Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tarkista lähin jälleenmyyjäsi https://maritim.fi/jalleenmyyjahaku/

Lue myös nämä

X