Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Ari Huuselan kisavene kastettiin virallisesti Helsingissä – Historiallinen kisa lähestyy

Kastamistilaisuuden seremoniamestarina ja juontajana toimi televisiostakin vuosien varrelta tuttu median monitoimimies Arttu Harkki ja kummina formulakuljettajana kunnostautunut Emma Kimiläinen.

26.06.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huuselan ja Starkin sponsorointisopimus saatiin torstaina niin sanoen maaliinsa, kun Huuselan Imoca-vene kastettiin virallisesti Helsingissä. Vene sai odotetusti nimekseen pääsponsorin mukaan Stark, kuten tapana on.

Kastamistilaisuuden seremoniamestarina ja juontajana toimi televisiostakin vuosien varrelta tuttu median monitoimimies Arttu Harkki, joka tiettävästi on kuvaamassa Huuselan Vendée Globe -kisarypistyksestä myös dokumenttia. Kummina ja sen myötä virallisena kastajana toimi formulakuljettajana kunnostautunut Emma Kimiläinen, nykyään virallisesti Kimiläinen-Liuski.

 

Huusela myös kertoi valmistautumisestaan yksinpurjehdukseen maailmanympäri, joka on fyysisenä ja psyykkisenä haasteena varsin omaa luokkaansa. Siinä kuin Mount Everestille on kavunnut noin 8000 ihmistä ja avaruudessakin käynyt noin 600, vain 100 ihmistä on läpäissyt Vendée Globen vaativan kisan. Marraskuussa kisaan starttaava Ari Huusela on haaveillut osallistumisesta jo 24 vuotta, ja on nyt ensimmäinen pohjoismaalainen joka saa kunnian startata kisassa.

Kuten aiemminkin Vene-lehdessä on kerrottu, kisa on rankka. Se tapahtuu yksin purjehtien, ilman pysähdyksiä tai apua maailman ympäri. Se tarkoittaa noin 100 päivää yksin merellä säällä kuin säällä, ilman apua tai täydennyksiä. Kaikkiaan matkaa kertyy noin 44 000 kilometriä. Ja vaikka veneissä autopilotti on sallittu, käytännössä nukkuminen esimerkiksi tapahtuu 15-45 minuutin pätkissä koko tuon ajan, Huusela kertoo. Sitä varten hän on jo pidempään opetellut asiaa asiantuntijoiden avustuksella.

Koska ruokaakaan ei voi matkan varrella hakea, pitää koko matkan ruokavarannot olla mukana alusta lähtien. Huusela kertoo, että hänellä se tarkoittaa noin sataa kiloa erilaisia kuivamuonia, sekä veneen järjestelmää, jolla merivedestä saadaan juomakelpoista.

Huuselan vene on Suomessa nähtävissä vielä Helsingin Lauttasaaren Uivassa venenäyttelyssä elokuussa, jonka jälkeen vene siirretään purjehtimalla Ranskaan, jossa aloitetaan kisavalmistelut. Vene-lehti seuraa tapahtumia kisaan asti ja sen aikana.

 

X