Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Ari Huuselan IMOCA 60 Ariel II valmiina yksinpurjehdukseen maailman ympäri

Ari Huuselan Imoca 60 -vene on hankittu sitä varten, että sillä tehdään suomalaisen kilpapurjehduksen historiaa. Ensimmäinen luku on työn alla, loppuhuipennus odottaa kahden vuoden päässä.

10.11.2018

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen /Otavamedia

Myllyvinssillä vuorottelee laskujeni mukaan ainakin neljä henkeä 15 minuutissa. Sen verran aikaa ja työvoimaa vie leveähuippuisen isopurjeen nostaminen 27 metriä korkeaan mastoon.

Hengityksen tasaantumista odotellessa on helppo päätellä, että IMOCA 60 tosiaan on tarkoitettu pitkille avomeripurjehduksille: kun tuon on kerran nostanut, sen jättää mielellään ylös muutamaksi viikoksi.

Kun Ari Huusela lähtee veneellään kilpailuihin, mukana ei kuitenkaan ole miehistöä, ei yhtäkään. Kuinka kauan sinulta menee, kun yksin nostat purjeen?

”Noin kymmenen minuuttia”, Huusela virnistää.

55-vuotias lentokapteeni ja Suomen tämän hetken johtava yksinpurjehtija on trimmattu, treenattu ja viritetty kovaan kuntoon. Voimaa ja kestävyyttä on malliksi minkä tahansa ikäiselle. Posket eivät pullota ja liikkuminen veneessä on ketterää, rivakkaa ja määrätietoista. Eikä valmennusohjelma ole ohi, vaan jatkuu vielä kaksi vuotta täydellä teholla. Sen verran on aikaa tapahtumaan, jossa ei ennen ole siniristilippua näkynyt – eikä sen puoleen muitakaan pohjoismaita.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X