Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Huusela ja Ferguson lähestyvät Portugalia – Mutta saadaanko revennyt isopurje paikattua?

31.10.2019

KirjoittajaJoonas Gustavsson

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela on päättänyt osallistua maailman vaativimpaan purjehduskilpailuun Vendée Globeen vuonna 2020 ja viedä suomalaista valtameripurjehdusta maailman kartalle. Vene-lehti julkaisee myös Tekniikan Maailmassa julkaistua Yksinpurjehtijan matkassa -blogia, jossa seurataan Huuselan valmistautumista

Atlantilla purjehtivan suomalais-irlantilaisen duon Ari Huuselan ja Michael Fergusonin kisan ensimmäinen etappi on pian saavutettu, sillä Biskajanlahti jää neljännen kilpailuvuorokauden aikana lopullisesti taakse.

Miehet saavuttavat lähitunteina Espanjan pohjoisrannikon, ja jatkanevat purjehtimistaan etelään Portugalin rannikkoa pitkin ennen kääntymistään länteen.

Ensimmäisenä yönä revennyt ja toisena yönä entisestään levinnyt isopurjeen reikä hidastaa edelleen kaksikon matkantekoa.

Isopurjeessa ammottava reikä vie veneeltä tehoja.

Sääolosuhteiden toivotaan mahdollistavan korjausoperaation merellä keskiviikon aikana.

Eilen kahteen ryhmään hajaantumaan alkaneen Imoca-laivueen reittivalinnat erottuvat kartalla nyt entistäkin paremmin. Toistaiseksi on kuitenkin mahdotonta sanoa suuntaan tai toiseen, kumpi reitti on parempi.

Ariel 2:n sijoitus Imoca-luokassa on 24. Prosentuaalisesti matkasta on keskiviikkoaamuna takana 13 prosenttia.

Lue myös nämä

X