Tilaa
Uutiset

Veneiden koeajopäivät järjestetään taas kesäkuussa Lauttasaaressa

Suuren suosion saanut testiviikonloppu avaa kesän kiinnostavimmilla koti- ja ulkomaisilla veneuutuuksilla 4.-5.6.2021. 

31.05.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajakari wilén

Vaikka koronarajoitukset elävät ja ilmoittautumisia on vasta alettu kerätä, Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo on toiveikas Suomiveneilee-koeajopäivän suhteen.

”Vähintään viime kevään tapahtuman lukemiin päästään”, hän arvioi toukokuun puolivälissä. Silloin Lauttasaaren Veneentekijäntiellä alan yritysten laitureissa oli noin 30 venettä, joita kävi kokeilemassa yli 700 kiinnostunutta veneilijää.

”Kun pandemiatilanteessa mennään nyt selvästi parempaan suuntaan, yrityksillä on enemmän patoutunutta tarvetta esittelyihin ja yleisöllä kokeiluihin”, Pajusalo arvioi.

Tilanne näkyy kiinnostuksena molemmista suunnista. Toiveena onkin saada laitureita käyttöön kaikilta rannan yrityksiltä, jotta veneiden määrää voidaan kasvattaa. Varmasti toimitaan vähintään Maritimin ja Boat Worldin rannoissa ja veneitä tuovat alustavasti mukaan muun muassa Beneteau, Nimbus, Silver, Faster, Buster, AMT ja Bella. Niistä kaikki pohtivat vielä tarkempaa kattaustaan, etusijalla ovat toki kauden uudet mallit. Ainakin Beneteau aikoo tuoda myös 2–3 purjevenettä kokeiltavaksi.

Erikseen Pajusalo mainitsee Candelan, jonka lisäksi on tulossa toinenkin yllätys sähköveneiden rintamalta.

”Se onkin mielenkiintoinen, mutta siitä en vielä halua kertoa tarkemmin.”

Tapahtumassa luonnollisesti noudatetaan ajankohdan mukaisia turvallisuusohjeita. Viime vuonna se tarkoitti koeajojen suorittamista perheiden tai omien seurueiden kesken, koeajokippareiden huolehtiessa veneidensä puhdistuksesta jokaisen testin välissä. Maskeja ja kertakäyttökäsineitä pidettiin tarjolla ja väljässä ulkoilmatilaisuudessa turvaväleistä oli muutenkin helppo huolehtia kulkureittejä järjestelemällä.

Kuinka toteutus tarkalleen menee nyt, siitä löytyy ajantasainen ohjeistus Finnboatin ylläpitämältä suomiveneilee.fi -sivustolta. Samaan osoitteeseen päivittyvät myös osallistuvien veneiden luettelot ja laiturikartat, sekä ohjeet paikalle saapumiseen julkisilla kulkuneuvoilla ja paikoitusohjeet omille autoille. Pääsymaksua tapahtumaan ei ole.

Lue myös nämä

X