Tilaa
Jutut

Vene-lehden eliönestomaalien vertailu jatkuu myös alkaneella veneilykaudella

03.07.2023

Kirjoittajaari inkinen

Vene-lehti jatkaa viime vuonna aloitettua biosidittomien eliönestomaalien testiä myös alkaneella veneilykaudella. Viime kesän tulokset julkaistiin tammikuun 2023 lehdessä. Testin parhaaksi todettiin Hempelin Silic One, tosin hienoisella erolla saman valmistajan Hempaspeed TF -maaliin.

Silic One on maali, joka valmistajansa mukaan kestää kaksi vuotta uudistamatta, joten jatkamme viime vuonna maalatun alueen kanssa myös tänä vuonna.

Uusina maaleina testissä ovat Internationalin B-Free Explore sekä Suomessa verrattain uuden merkin Seajet 021 Eko.

B-Free Explore on toiminnaltaan hyvin samankaltainen kuin Silic One, joten päätimme maalata testiveneemme pohjaan myös uuden Silic One -alueen. Tällöin kahden samaan toimintaperiaatteeseen perustuvan maalin vertaaminen on helpompaa. Samalla näemme eron yhden ja kaksi veneilykautta pohjassa olleen maalin välillä.

Seajet 021 Eko on myös maali, jota ei ole tarkoitettu välttämättä pestäväksi kauden aikana. Tämä edellyttää kuitenkin, että veneellä liikutaan. Toisaalta sitä edellyttävät kaikki eliönestomaalit.

Testiveneemme Aquador 26 DC tultaneenkin näkemään ahkerasti Suomenlahden vesillä. Tällä kertaa huomiota ei herätä monivärinen pohja, sillä kaikki maalit ovat tummansinisiä.

Vertailussa eliönestomaalit – Vähemmän myrkkyä veneen pohjaan

Lue myös nämä

X