Tilaa
Näyttelyt

Vene 21 Båt: Messujen moottori- ja purjeveneet on valittu – Marex 330 Scandinavia ja Scandi 42

Vene Båt -messujen yhteydessä valitaan vuosittain Messujen veneet, joita tänä vuonna valittiin kaksi. Poikkeuksellinen aika ja venemessujen siirtyminen verkkoon lisäsivät purjevenetarjontaa ja toisaalta vaikeutti moottoriveneiden arviointia, kun veneet eivät olleet nähtävillä. Tuomaristo valitsi yksimielisesti voittajat. Messujen moottorivene on Marex 330 Scandinavia ja Messujen purjevene Scandi 42.

12.02.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajamarkus pentikäinen ja valmistaja

Valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä. Messujen veneet julkaistiin nyt 23. kertaa.

Messujen veneet valittiin Vene 21 Båt verkossa -tapahtumaan osallistuvien veneyritysten uutuusveneistä.  Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat Sampsa Kärnä Eurofins Expert Servicestä, Juhani Pappila TraficomistaVene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski,  Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund ja Kippari-lehden toimituspäällikkö Ismo Virta.

Marex 330 Scandinavia

Vene Båt -messuilla valittiin tänäkin vuonna Messujen moottorivene, vaikka tapahtuman virtuaalisuus vaikeuttikin valintaa. Marex 330 Scandinavia vei voiton toimivalla suunnittelullaan.

Malliversiosta riippuen karvan alle tai vähän yli kymmenen metrin mittainen Marex 330 Scandinavia vakuutti valintaraadin mukavilla ja luontevilla oleskelutiloilla sekä ulkona että sisällä. Runsaat avoimet ja tarvittaessa katetut tilat tekevät veneen hyvin sopivaksi myös suomalaisiin, ailahteleviin kesäsäihin.

Suuret kattoluukut ja verhomaisesti toimivat avotilan kuomuseinät mahdollistavat veneen nopean mukauttamisen sään ja tarpeen mukaan.

Tällä kertaa valinnat piti tehdä ilman fyysistä tutustumista veneeseen, mikä lisäsi valinnan vaikeutta.

Raati päätyikin tällä kertaa valitsemaan vain yhden moottoriveneen ja yhden purjeveneen, kun aiempina vuosina on valittu Messujen vene kolmessa eri moottoriveneluokassa.

Purjeveneluokan voitti kotimainen Scandi 42.

Papereiden perusteella valitessa painaa myös valmistajan maine, mikä ei ainakaan huonontanut Marexin asemia. Norjalaismerkin työn laatuun on totuttu luottamaan.

Kaksikajuuttainen liukuvene toimii myös vähän isomman porukan käytössä. Vuoteita on kaikkiaan kuudelle hengelle.

Polttoainetankki on 650 litrainen, eli toimintamatka riittää pitkällekin etapille. Moottorivaihtoehdot alkavat 440 hevosvoiman Volvosta ja päätyvät kahteen 270 hevosvoimaiseen Mercuryn dieseliin.

vesitankin tilavuus on 300 litraa ja septitankin 200 litraa, eli melko pitkä omavaisuusaika on matkaveneilyssä mahdollinen.

Akkujakin on kaikkiaan peräti viisi.

Scandi 42

Messujen purjevene Scandi 42 on uusi kotimainen purjevenemalli, joka nousee suoraan kansainväliselle tasolle. Vene on tyylikäs mutta myös käyttötarkoitukseensa harkitun toimiva ja viimeistelty yksityiskohtia myöden laadukkaasti, eikä purjehdusominaisuuksista ole kansisalonkiratkaisusta huolimatta tingitty.

Valoisat ja hyvät näkymät tarjoava salonki syntyy kun se nostetaan ylös purren rungon uumenista. Karttapöytä-ohjaamosta pystyy navigoimaan venettä täysin säältä suojattuna.

Lue koepurjehdus Vene-lehdestä 10/2020.

Vene 21 Båt verkossa -tapahtuma 12. – 21.2.2021

Lue myös nämä

X