Tilaa
Jutut

Kuukauden vene: Swan isosti ja moottoreilla

Nautorin kolmannessa moottoriveneessä ei enää ole kyse mistään apujollasta. Swan Arrow on kooltaan lähes täysi jahti itsekin.

24.04.2024

KirjoittajaPasi Nuutinen

Ensin tuli Shadow, sitten Overshadow. Ne olivat noin 13-metrisiä moottoriveneitä ja uusi aluevaltaus Nautorilta. Sellaisia ovat mittasuhteet suuressa maailmassa, että koostaan huolimatta ne ovat lähinnä yhteys- ja retkiveneitä purjehtiville superjahdeille; isoja ja ylellisiä jollia.

Ensi vuonna valmistuva Swan Arrow on jotain ihan muuta, vaikka jälleen mittasuhteet hämäävät. Sehän on hardtoppari, on ensimmäinen ajatus sivukuvasta. Mutta kun selviää pituutta olevan 76 jalkaa eli yli 23 metriä, leveyttä 6,90 m ja makuupaikojakin kahdeksalle hengelle, täytyy katsetta tarkentaa.

Suunnittelija on Jarkko Jämsén, kuten edellisissäkin moto-Swaneissa. Linjoissa näkyy sukulaisuus niihin ja etenkin ClubSwan-sarjan pursiin: modernin suoraviivaista ja selkeää, aistikkailla materiaaleilla ja detaljeilla pehmennettynä.

Tiloiltaan Arrow on jahti itsekin. Pääkajuutta on veneen keskellä ja ulottuu koko rungon poikki. Se on lähes oma huoneistonsa, kun erillisten pesutilojen lisäksi käytössä on täysimittainen etätyöpiste sekä sohvaryhmä cocktailpöytineen.

Arvovieraille on lähes yhtä suuri ja ylellinen kajuutta keulassa. Pääkannelta laskeutuva portaikko jää kajuuttojen väliin, jossa sijaitsevat myös päivätoiletti, iso pentteri sekä tila, jonka voi sisustaa rennoksi loungeksi tai kahden hengen vieraskajuutaksi. Aivan keulassa on miehistökajuutta kahdelle.

Pääkannella on paikat sekä auringossa että viileässä varjossa. Edellistä varten jo sellaisenaan suuri peräkansi kasvaa sivulaidat avaamalla 50 m² terassiksi. Jälkimmäistä tarjoaa suurten, avattavien lasiseinien varjostama salonki ohjaamon takana.

Moottoreina on kaksi tai kolme Volvo Pentan D13-IPS:ää, kukin teholtaan 1 000 hevosvoimaa. Nopeusalue ulottuu 35–40 solmuun, mutta sinne tuskin usein pyritään. Apuveneillä voi joskus olla kiire, mutta jahdeilla ajan annetaan pysähtyä.

Lisätiedot swanshadow.net

Lue myös nämä

X