Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Valtameren riepotuksesta viimein päässyt Ari Huusela: ”Olen niin helpottunut” – Maaliin matkaa alle 5 000 merimailia

04.02.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Pian kolme kuukautta yksin merellä viettänyt Ari Huusela lähestyy päivä päivältä Ranskan Les Sables D’olonnea ja Vendée Globe -kilpailun maalia. 87 purjehduspäivän jälkeen suomalainen on jättänyt taakseen kilpailun kolme merkittävää niemenkärkeä ja saavuttaa nyt päiväntasaajaa.

Huuselan viikko Atlantilla on ollut haasteellinen. Viikonloppuna alkanut voimakas merenkäynti, joka ”yritti väkisin runnoa Starkia kappaleiksi”, hellitti vasta keskiviikkona. Suomalainen ei ollut juurikaan uskaltanut nukkua lauantain jälkeen meren riepotuksessa.

”Nyt on parempi. Olen niin helpottunut”, Huusela päivitti tunnelmiaan keskiviikkoiltana Suomen aikaa. Lisää kuulumisia alla olevalla videolla:

Matkaa maaliin Huuselalla on vajaat 5 000 merimailia. 25 veneen laivueesta maalilinjan on ylittänyt jo melkein puolet.

Kahdentenatoista maaliin eilen keskiviikkona saapunut Clarisse Cremer (Banque Populaire X) teki samalla Vendée Globe -historiaa olemalla kilpailun kaikkien aikojen nopein naiskippari. Hänen kokonaisaikansa oli 87 vuorokautta, 2 tuntia ja 24 minuuttia. Aiemmin voimassa olleen ennätyksen teki Ellen MacArthur 2000–2001 Vendée Globessa ajalla 94 vuorokautta, 4 tuntia ja 25 minuuttia.

Varsinaista kilpailuennätystä tämän kertaisessa Vendée Globessa ei rikottu. Se on edelleen Armel Le Cléac’hin hallussa, joka ylitti maalilinjan 2017 ajassa 74 vuorokautta, 3 tuntia ja 35 minuuttia.

X