Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Candela C-Pod – Sähköinen potkuritorpedo

03.10.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Ruotsalainen foilaavia sähköveneitä valmistava Candela on julkaissut ennakkotietoja uudesta moottorimallistaan. Sen mullistavin ominaisuus on huoltovapaus.

Täysin umpinaisen torpedon sisällä on kaksi magneettimoottoria, jotka käyttävät vastakkaisiin suuntiin pyörivää potkuriparia. Hoikan yksikön jäähdytykseen ajossa riittää sitä ympäröivä vesi ja liikkuvissa osissa käytettyjen materiaalien ansiosta se ei tarvitse voitelua lainkaan.

Ei siis kausi- eikä määräaikaishuoltoja, öljyn- tai muiden nesteiden vaihtoja, ei varaosien uusimista koko moottorille luvatun yli 3 000 käyttötunnin aikana. Huvivenekäytössä puhutaan silloin useista vuosikymmenistä.

Koska moottoria operoidaan sähköisesti pelkillä johdoilla, ilman kytkimiä tai muita liikkuvia mekaanisia osia, sivuhyötynä tulee myös C-Podin hiljaisuus käytössä.

Ensimmäiset C-Podit asennetaan Candelan ensi keväänä esiteltävään venemalliin C-8, joka on nykyistä C-7 -mallia suurempi päivävene. Myöhemmin C-Podista tulee tehokkaampia versioita Candelan omiin veneisiin, vasta sitten mahdollisesti muille veistämöille ja käytettyihin veneisiin tarjottavaksi.

Lue myös nämä

X