Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Candela C-8 – Suurempi liitäjä

08.09.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Ruotsalainen Candela hämmästytti veneilykansaa pari vuotta sitten esittelemällä sähkökäyttöisen foilaavan päiväveneen Candela Seven. Vähintään puoliksi kokeellisen veneen vastaanotto on ollut kaupallisestikin niin myönteinen, että nyt veistämö tähtää malliston laajentamiseen sekä oikeaan sarjatuotantoon.

Seuraava uutuus C-8 on sekin päivävene, mutta suurempi ja monipuolisempi. Kuuden hengen avotilaan mahtuu piknik-kokoinen pöytä, se on suojaisempi ja katettavissa kankaisella T-topilla. Perässä on laaja aurinkodivaani ja kunnon uimatasot, keulakannen alle sijoittuu suurella V-vuoteella varustettu kajuutta ja pedin alle piiloutuva wc-istuin.

C-8 nousee liitoon foilien varaan 16 solmun vauhdissa ja huippunopeudeksi kerrotaan 30 kn. Merkittävintä on kuitenkin matkanopeuden (noin 22 kn) mitätön energiankulutus 0,8 kWh meripeninkulmalla (vastaa desilitraa bensiiniä). Candelan oman väitteen mukaan kyseessä on maailman taloudellisin vene.

Kantosiiven etu kyydin mukavuuteen on toki ennallaan. Meno on roiskeetonta ja tasaista, kun vene liitää normaalien aaltojen tavoittamattomissa sähkömoottorin äänettömällä voimalla.

Ovi viihtyisämpään ja ympäristöystävällisempään veneilyyn raottuu siis jälleen hivenen leveämmälle. Ihan vielä siitä ei tosin kuljeta jokamiesbudjetilla, vaikka sarjavalmistus jollain aikavälillä hintoja laskenee. Candela C-8:n alkaen-hinnaksi ilmoitetaan 360 000 euroa (ALV 24%).

Lisätiedot Candela Speedboat

X