Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Ylellisempää baijerilaista, Bavaria Vision 42

Bavaria Vision 42 on parhaimmillaan automatisoitu kuin Helsingin miehittämätön metro.

24.04.2013

Kirjoittajakari wilén

Kuvaajaari inkinen

Saksalainen suurveistämö Bavaria Yachtbau on uudistanut Vision-mallistonsa, vaikka aikaisemmatkaan mallit eivät olleet hassumpia. Cruiser-malliston veneistä ne erosivat suuremmalla purjealalla ja paremmalla varustelulla.

Myös uusilla Visioneilla vedotaan laatutietoisiin ja mukavuudenhaluisiin purjehtijoihin. 46-jalkainen oli ehdolla Vuoden purjeveneeksi Euroopassa, mutta mielestäni 42 on kiinnostavampi Suomen vesille. Tiloiltaan se tarjoaa samn minkä isompikin toista peräkajuuttaa lukuunottamatta, mutta noin 50 000 euroa pienemmällä hinnalla. Kooltaan se on täysin perhepurjehtijan käskettävissä.

Vision 42 on ajateltu pienen perheen tai kahden pariskunnan veneeksi. Oleskelu- ja säilytystilaa on paljon, mutta varsinaisia makuutiloja periaatteessa vain neljälle. Ahdasta ei tule edes pitkällä matkalla.

Vision vaikutti tukevalta, ei kallistellut ja kantaa varmasti purjeensa hyvin reippaassa kelissä. 10 tonnia painava vene kiihtyi varsin verkkaisesti, mutta sen nousukyky vaikutti vauhtiin päästyämme hyvältä. Purjeala on kohtuullinen etenkin kun käytetään rullaisoa, mutta kuitenkin suurempi kuin aikaisemmassa Vision-mallissa. Kaksimetrinen bulbiköli puree hyvin ja on tarpeeksi painava, jotta veneen tuulensietokyky olisi hyvää luokkaa. Ohjaaminen oli kevyttä ja täsmällistä.


Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 4/2013.


Salongissa on isot ikkunat ja kattoluukut, katossa on kaiteet. Kuvassa pöytälevy on avattuna ja sohvan toinen istuin siirrettynä pöydän kohdalle.

Keulan parivuoteen alla on säilytystilaa.

X