Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Yläkoululaiset kisaamaan purjehduksen koulumestaruudesta

Syyskuun 20. päivä järjestetään valtakunnalliset Purjehduksen Koulumestaruuskilpailut.

12.09.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Syyskuun 20. päivä järjestetään valtakunnalliset Purjehduksen Koulumestaruuskilpailut.  Yläkoulujen välillä ratkottava kisa purjehditaan kahden hengen RS Feva -veneillä, ja koulut voivat  nimetä kisaan 2-4 oppilaan joukkueen.

Kilpailun perimmäisenä ideana on esitellä kilpapurjehdusta lajina ja samalla houkutella uusia harrastajia lajin pariin, on jokaisessa venekunnassa oltava yksi sellainen jäsen, joka on ”purjehduksen ensikertalainen”. Täysi noviisi hänenkään ei tarvitse olla, mutta hänen tulee olla sellainen, joka ei ole koskaan osallistunut mihinkään junioriluokan kadetti- tai rankingsarjan kilpailuun. Yhden jäsenen puolestaan tulee olla juonioriluokan rankingsarjassa purjehtiva purjehtija ja tuntea kilpapurjehdussäännöt. Junioriluokkaan kuuluvat optimistijolla, Zoom8, E-jolla, Laser sekä 29er.

Kilpailu koostuu useammasta purjehduksesta kahden hengen miehistöllä. Jos joukkueessa on jäseniä enemmän kuin kaksi, tulee jokaisen osallistua ainakin yhteen lähtöön. Joka lähdössä tulee kuitenkin olla nuo jo mainitut ensikertalainen sekä rankingsarjan purjehtija.

Kilpailun suurin mahdollinen osallistujamäärä on 24 joukkuetta. Yläkoulut voivat ilmoittaa kilpailuihin maksimissaan kaksi 2-4 hengen joukkuetta. Mikäli ilmoittautuneita joukkueita on enemmän, järjestäjä voi rajoittaa osallistumisoikeutta yhteen joukkueeseen koulua kohti. Tällöin ensin kilpailuun ilmoitettu joukkue
osallistuu kilpailuun. Mikäli koulu on ilmoittautunut mukaan kahdella kahden hengen joukkueella, voidaan joukkueet yhdistää myös yhdeksi neljän hengen joukkueeksi.

Kilpailun järjestää Esbo Segelförening yhteistyössä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kanssa.

Kilpailun tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Lue myös nämä

X