Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Yksinpurjehtija Ari Huusela on saapunut maaliin – Neljän kuukauden merimatka on päättynyt. Katso videolta Arin ensitunnelmat kilpailun jälkeen

05.03.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Yksinpurjehtija Ari Huuselan miltei neljä kuukautta kestänyt merimatka on päättynyt. Suomalainen ylitti maalilinjan kello 9.35 Suomen aikaa.

Huuselan kokonaisaika oli 116 vuorokautta, 18 tuntia ja 15 minuuttia. Kipparia oli kokoontunut saattamaan maalilinjan yli kymmeniä veneitä. Ari Huusela oli 25. ja viimeinen maaliin päässeistä kilpailijoista. Kahdeksan venettä keskeytti kilpailun.

Kun Huusela oli ylittänyt maalilinjan, hänen vapaaehtoisista koostuva tukiryhmänsä nousi kumiveneistä Stark-alukselle ja otti vastuun veneen purjehtimisesta Les Sables-d’Olonnen satamaa kohti.

Arin viimeinen yö kisassa oli rauhallinen. Hän joutui lopussa hieman hidastamaan, että pääsy maalin osuisi vuoroveden kannalta otollisimpaan aikaan.

Huusela ohitti varhain parjantaina aamulla Les Sables-d’Olonnen edustalla olevan Île d’Yeun saaren. Puoli kahdeksan aikaan aamulla matkaa maaliin oli enää reilut kymmenen kilometriä.

Ari Huusela astui tukevalle maalle ensi kertaa neljään kuukauteen ja antoi ensimmäisen haastattelun matkansa jälkeen.  Katso videot alta!

 

 

X