Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

World Cup, Weymouth: Multalalle hopeaa

10.06.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Vesa Koivunen/SPV

Sari Multala taisteli Laser radialin mitalilähdössä kolmanneksi nousten Weymouthin maailmancupissa toiseksi.

Hopea maistui tuoreelle MM-pronssimitalistille.

– Asetelma oli todella tiukka, joten tiesin, ettei yhteenkään virheeseen ole varaa. Pari venettä pääsi minulta heti alussa karkuun, mutta onneksi ehdin maaliin kolmantena ja sain varmistettua toisen sijan, Multala iloitsi.

– Oli kiva saada toinen onnistunut kisa alle. Olympialaisia ajatellen tämä varmisti sen, että mitalista on kamppailemassa lähes 10 tyttöä.

Laser radialin mitalilähdössä oli mukana myös Tuula Tenkanen, joka nousi lopputuloksissa yhdeksänneksi.
– Kisa meni mukavasti niin tänään kuin kokonaisuutenakin, Tenkanen iloitsi.

49er

Lauantain suomalaisjuhla jatkui 49er-radalla, jolla Lauri Lehtinen ja Kalle Bask kiisivät mitalilähdössä kolmanneksi. Tämä nosti tiimin kahdeksannesta viidenneksi.

– Tämä oli hyvä kisa kaiken kaikkiaan. Tähtäsimme tasaiseen sarjaan, ja siihen pääsimme. Emme voi olla muuta kuin tyytyväisiä, Lauri Lehtinen ja Kalle Bask kertoivat.

– Jatkamme luottavaisin mielin harjoittelua kohti olympialaisia.

RS:X

Myös Tuuli Petäjä kamppaili mitalilähdössä. Hän sijoittui siinä kymmenenneksi ja säilytti kokonaistulosten seitsemännen sijansa.

– Lopputuloksen kannalta olisi ollut sama, olisinko ollut kolmas vai kymmenes. Otin vähän nössön startin ja jäin siinä taakse. Kisassa ei ollut paljon ohituskaistoja tarjolla, helmikuussa EM-pronssia voittanut Petäjä muotoili.

– Viikkoon mahtui vähän ylimääräisiä virheitä, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen. Olympialaisissa vedän vain samaa rataa.

Match Race

Silja Lehtisen, Silja Kanervan ja Mikaela Wulffin purjehdukset katkesivat harmittavasti puolivälierään Yhdysvaltain Anna Tunnicliffea vastaan. Tiimi johti ensimmäistä lähtöä, mutta juuri ennen maalia kippari Lehtinen putosi paikaltaan.

– Jalat eivät vain osuneet remmiin. Toisessa lähdössä johdimme myös, mutta spinaakkerimme lähti vastatuulella ulos pussistaan. Siinä Anna sitten sai kaksi tarvitsemaansa voittoa jatkoon, Silja Lehtinen kommentoi.

– Tänään tulos ei kuitenkaan ollut taidoistamme kiinni. Voitimme Annan niin vauhdissa kuin taktiikassa, mikä oli hienoa huomata. Olemme kehittyneet reilusti meille hankalassa kovassa tuulessa ja aallokossa. Fiiliksemme on sen suhteen tosi hyvä.

Valmennuspäällikkö Esko Rechardt kiitteli suomalaisten panosta päätöspäivänä.
– Kaikki vaikuttaa hyvältä olympialaisia ajatellen, Rechardt myhäili.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Vesa Koivunen/SPV

X