Tilaa
Uutiset

World Cup, Hyères: Petäjä 13:nneksi, Tenkanen mitalilähtöön

26.04.2012

KirjoittajaKiti Westerback

JM Liot/DPPI/FFVoile

Tuula Tenkanen ylsi Hyèresin maailmancupin ainoana suomalaisena 10 parhaan mitalilähtöön.

Tuuli nousi Ranskassa jopa 14 metriin sekunnissa.

– Pääsimme purjehtimaan vain yhden lähdön tänään (11:s). Viikko on ollut tosi rankka, kun koko ajan on ollut kovaa tai keskituulta, 10:ntenä oleva Tenkanen sanoi.

– Mitalilähdössä minulla on mahdollisuudet nousta vielä kahdeksanneksi.

Lehtisen venekunnalle arvokkaita vinkkejä

Match race -tiimi Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff pääsi ajamaan torstaina vain yhden lähdön. He hävisivät kovassa kelissä treenikaverilleen Yhdysvaltain Anna Tunnicliffelle, joka on ollut kilpailussa voittamaton.

– Annan tiimi neuvoi meille kisan jälkeen, miten voisimme lisätä nopeuttamme tässä kelissä. Nyt odotamme innolla huomisen kuutta lähtöä, jotta pääsemme kokeilemaan oppeja, urakkaansa vielä jatkavat Lehtinen, Kanerva ja Wulff kertoivat.

Petäjä 13:s

RS:X-lautailija Tuuli Petäjä päätti Hyèresin regatan 13:ntena. Hän oli 5:s ja 10:s, joten hän onnistui nousemaan viisi sijaa.

– Ensimmäisessä lähdössä johdin, mutta toisella vastatuuliosuudella tein aika tyhmän mokan ja neljä tyttöä pääsi ajamaan ohi. Alkukankeilun jälkeen pääsin kisassa ihan hyvään vauhtiin, Petäjä summasi.

Lindgrenit 15:s

Joonas ja Niklas Lindgren purjehtivat 15:nneksi (37:s ja 12:s). Lähtökohtiin nähden kisa sujui kaksikolta hyvin.

– Olin kipeänä vielä ennen kisaa, emmekä ehtineet kokeilla uutta venettämme ollenkaan ennen kisaa. Oli melkoinen tulikaste veneelle, Joonas Lindgren sanoi kovatuulisesta kisasta.

– Ensimmäinen lähtö meni trimmejä hakiessa, mutta toinen meni niin kuin kovatuuliset lähdöt meillä voivat mennä. Olemme sen verran pieniä, että iskunpaikkamme on kevyessä ja keskituulessa.

Salomaa 19:s

Paralympiapurjehtija Niko Salomaa ei päässyt kilpailemaan 2.4mR-luokassaan torstaina. Hänen sijoituksekseen jäi 19. sija.

– Uumoilin regatasta vaikeaa, ja sellainen se on totisesti ollut, Salomaa sanoi.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus
Kuva: JM Liot/DPPI/FFVoile

 

Lue myös nämä

X