Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Volvo Ocean Race 2017-18

VOR: Uusia tuulia – ruotsalaiset peräsimeen ja Volvo sponsoriksi

Uusi omistaja on Atlant Ocean Racing Spain, jonka takana seisovat ruotsalaiset Richard Brisius, Johan Salén ja tukholmalaisen asianajotoimiston omistava Jan Litborn.

01.06.2018

KirjoittajaKari Wilén

Seuraava Volvo Ocean Race starttaa vuonna 2021, silloin uuden omistajan järjestämänä. Volvo Cars sponsoroi seuraavaa tapahtumaa ja fokuksena on kestävä kehitys. Tässä onkin kaikki, mitä siitä toistaiseksi tiedetään.

Uusi omistaja on Atlant Ocean Racing Spain, jonka takana seisovat ruotsalaiset Richard Brisius, Johan Salén ja tukholmalaisen asianajotoimiston omistava Jan Litborn. Brisius nimitettiin viime marraskuussa VOR-kisan toimitusjohtajaksi ja Salén varatoimitusjohtajaksi sen jälkeen kun Mark Turner sai lemput organisaatiosta.

Sekä Brisiuksella että Salénilla on vankka purjehtijatausta ja he kuuluivat ruotsalaisen The Card -ketsin miehistöön Whitbread-kilpailussa 1989–90. Yhteisen vuonna 1998 perustamansa yrityksensä Atlant Ocean Racingin kautta he ovat johtaneet useita VOR-projekteja, viimeksi ruotsalaista naismiehistöä Team SCA. Heidän kasaamiaan voitokkaita projekteja olivat EF Language ja Ericsson 4, kun taas Assa Abloy ja Intrum Justitia sijoittuivat aikanaan WRTWR-kisoissa toiseksi. Kaksikko järjesti myös useita vuosia Ruotsin ja Suomen saaristossa kateilla purjehditun Archipelago Raid -tapahtuman.

Viimeisten vuosien aikana Atlant Ocean Racing on kuitenkin viettänyt hiljaiseloa, joten nähtäväksi jää millaiset henkiset ja taloudelliset resurssit kaverukset pystyvät kokoamaan VOR-kilpailun jatkamiseksi. Nykyisistä omistajista kiinalaisomistuksessa oleva Volvo Cars on sitoutunut tukemaan seuraavaa maailmanympärikilpailua, joten lähitulevaisuus näyttää turvatulta. Ruotsalaisen Volvo Groupin jatkosta VOR-kisan yhteydessä ei ole tietoa.

Uudet omistajat neuvottelevat jo mahdollisten etappisatamien kanssa, mutta käytettävä välineistö on vielä auki. Omistajat ovat esittäneet skenaarion, jonka mukaan vanhat VO65-veneet olisivat mukana mutta sen lisäksi kisa avattaisiin jollekin toiselle luokalle.

Ratakilpailu purjehditaan Cardiffissa 8. kesäkuuta ja kymmenes osuus starttaa 10. kesäkuuta.

X