Tilaa
Uutiset

Vesijetteilyn PM Mäntässä 29.-31.7.

26.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Tuija Soikkeli

Vesijetteilyn Pohjoismaiden mestaruus ratkaistaan ensi viikonloppuna Mäntän Myllyrannassa.

Aiemman Cup-sarjan sijaan ensimmäisen ”kerrasta poikki” -kilpailun järjestää Suomen JetSport Liitto, joka tänä vuonna täyttää 25 vuotta. Kilpailuun on ilmoittautunut ennakkoon jo kuusikymmentä kilpailijaa, mukana on Suomen huippujen lisäksi kansainvälisen tason tähtikuljettajia Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Venäjältä.

Aiemmin vesijetteilyn Pohjoismaiden mestaruus ratkaistiin neljän osakilpailun Nordic Cup -sarjana. Pohjoismaiset liitot päättivät helmikuussa, että jatkossa PM ratkaistaan yhden viikonlopun kilpailuna, joka ajetaan vuorovuosin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Kilpailuluokat ovat seisten ajettavissa jeteissä: Ski Junior, Ski Lite, Ski Ladies Stock, Ski Open, Ski Gentlemens (yli 35 v.) ja istuttavissa: Runabout 1300 Stock N/A, Runabout Stock ja Runabout Open.

Kunkin luokan ratakilpailuissa ajetaan kaksi erää, toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Lauantain ratalähtöjen jälkeen ratkaistaan slalomin Pohjoismaiden sekä Suomen mestaruudet (Ski Open ja Runabout Open).

Lauantain ensimmäiset varsinaiset kisalähdöt starttaavat noin klo 15, mutta alueella tapahtuu jo aamusta alkaen harjoitusten ja mahdollisten karsintalähtöjen muodossa. Yleisöllä on kilpailutapahtumaan vapaa pääsy. Myös varikko on avoin yleisölle ja tarjoaa näin oivan tilaisuuden nähdä huippukuljettajien valmistautumista kisatapahtumaan.

– Mikä voisikaan olla parempi huomionosoitus 25-vuotisjuhlaansa viettävälle Suomen JetSport liitolle kuin saada osakseen järjestää erittäin merkittävä kansainvälisen arvokilpailutapahtuma. Tapahtuma, jossa yhden viikonlopun aikana ratkaistaan avoimet Pohjoismaiden mestaruudet useassa eri kilpailuluokassa. Yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä seuraamaan erittäin korkeatasoista, myös maailmanlaajuista huomiota saavuttanutta kilpailua viikonlopun mittaisena tapahtumana, jossa eri maiden huippukuljettajat ottavat toisistaan mittaa. Huippukuljettajat-nimitys on vähintäänkin ansaittua, sillä joukossa on maailmanmestareita, Euroopanmestareita, maanosien mestareita sekä kansallisia mestareita, kertoo Suomen JetSport Liiton puheenjohtaja ja tapahtuman kilpailunjohtaja Juhani Salminen.

– Mänttä osoittautui parin viikon takaisissa, ensimmäisissä SM-osakilpailussa hyväksi, ja myös erittäin yleisöystävälliseksi kilpailupaikaksi ja toivotammekin ihmiset sankoin joukoin tervetulleiksi kannustamaan suomalaiskuljettajia, hän jatkaa.

Lähde: Suomen JetSport Liitto
Kuva: Tuija Soikkeli

 

 

Lue myös nämä

X