Tilaa
Testit

Vertailussa kolme kotimaista DC-venettä: AMT 210 DC, Bella 640 DC ja Silver Tiger DCz

Kotimaiset DC-veneet ovat luotuja vesillemme. Myyntitilastojen mukaan suomalaiset pitävät niistä ja ne soveltuvat olosuhteisiimme. Vertailimme kolme noin kuusimetristä uutuusmallia.

31.07.2019

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen

Keräsimme alkukesän vertailuun kotimaiset runsaan kuuden metrin DC-veneuutuudet. Mukaan tulivat AMT 210 DC, Bella 640 DC ja Silver Tiger DCz.

Olisimme mielellämme nähneet mukana myös uuden Yamarin 63 DC:n, jonka sisarmallin, 63 BR:n prototyypistä saimme esimakua helmikuun Vene-lehdessä. Valitettavasti vene ei ehtinyt valmistua vertailuun mennessä.

Kokoluokassa on tarjontaa enemmänkin, sillä myös ulkomaiset valmistajat ovat nähneet koko- ja nopeusluokan potentiaalin yhtä lailla Pohjoismaissa kuin Välimerenkin aalloilla. Suomessa on myynnissä myös jokunen ulkomainen kohtuullisen uusi vene, muun muassa Askeladden. Ei myöskään pidä unohtaa Flipperin 650 DC ja Yamarinin 65 DC -malleja, jotka ovat jo nähneet joitain vuosia, mutta ovat edelleen käypäsiä veneitä.

Vertailun ajankohta kesäkuun alussa oli oivallinen, sillä nelipäiväisen testin aikana keli ehti vaihdella täydellisen tyynestä lähes 10 m/s tuuleen ja puolitoistametrisiin aaltoihin.

Testiryhmämme sai kaikista veneistä erinomaisen käsityksen monenlaisissa olosuhteissa.

Testiryhmä myös yöpyi veneissä keräten näin kokemusta todellisista retkiolosuhteista.

Testiryhmämme sai kaikista veneistä erinomaisen käsityksen, mutta mikä niistä oli paras?

Lue testi Vene-lehdestä 8/2019

Lue myös nämä

X