Testit

Askeladden C76 Cruiser, Flipper 76 DC ja Nordkapp Noblesse 790 – Kunkkujen kunkku

Matkaveneily on muuttunut voimakkaasti. Kun aiemmin veneessä vietettiin viikkoja, uusi sukupolvi viettää päiviä tai viikonloppuja. Niinpä veneetkin ovat muuttuneet. Testasimme kolme tämän päivän matkavenettä.

10.08.2017

KirjoittajaTomi Peurakoski, Ari Inkinen

KuvaajaAri Inkinen

Rekisteröintitilastot kertovat karua kieltä: perinteisten matkaveneiden myynti on pahasti laskenut takavuosista. Edes kahdeksan- ja yhdeksänmetrisiä matkaveneitä ei myydä vuosittain kuin joitain kappaleita kokonaisuuden ollessa muutamia kymmeniä. Jo vuosia puhuttu veneilyn muutos on tilastollisestikin nähtävissä.

Veneily ei kuitenkaan ole romahtanut tai edes vähentynyt oleellisesti. Siitä todistavat perinteisen kesäsesongin aikana täydet satamat; veneitä on jonoksi asti. Suomalaiset ovat edelleen veneilykansaa, tavat vain muuttuvat.

Joka aikakaudella on lempiveneensä, ja mieltymykset muuttuvat vuosikymmenten mukana. 70- ja 80-luvuilla suomalaiset olivat purjehtijoita. Tuolloin myytiin vuosittain tuhatkin uutta purjevenettä. Muutenkin venelomailu oli kova sana. Ja 80-luvulla moottorimiehet vannoivat jenkkien nimiin.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X