Tilaa
Jutut

Veneruoka: Viikonlopun veneherkut – Intialainen linssifajitas

Suositut katuruokien klassikkoruoat onnistuvat myös veneen keittiössä, liedellä valmistettuina. Inspiroidu maailman mauista ja valmista käsin syötävät rennot herkut moneen makuun.

16.07.2020

KirjoittajaKatri Schröder

KuvaajaNiclas Mäkelä

Intialainen linssifajitas

Ohje on neljälle hengelle

1 iso sipuli

1 punainen ja keltainen paprika

1 prk (200 g) kookoskermaa

1 prk (170 g) esikeitettyjä vihreitä linssejä

1 rkl garam masala-mausteseosta

1 rkl tomaattipyreetä

ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 avokado

1 limetin mehu

1 rs (250 g) kirsikkatomaattia

tuoretta korianteria

8 mini vehnätortillalettua

1. Kuori sipuli ja viipaloi. Huuhtele paprikat ja halkaise. Poista sisukset ja kanta. Paloittele paprikat.

2. Kuumenna pannulla 1/ 2 dl kookoskermaa. Lisää joukkoon sipulit ja paprikat ja anna paistua 3–4 minuuttia. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit pannulle mausteiden ja lopun kookoskerman kanssa. Anna seoksen lämmetä.

3. Halkaise avokado, poista kivi ja nostele hedelmälihat ruokalusikalla. Pilko pieniksi suupaloiksi, nosta kulhoon ja mausta limetinmehulla. Halkaise kirsikkatomaatit ja sekoita kulhossa hienonnetun korianterin kanssa.

4. Lämmitä tortillaletut toisella pannulla pikaisesti 15 sekuntia per puoli. Lusikoi lämpimien lettujen sisään linssiseosta, avokadoa ja tomaattiseosta. Tarjoile heti lämpiminä.

Lue myös nämä

X