Intialainen linssifajitas
Ohje on neljälle hengelle
1 iso sipuli
1 punainen ja keltainen paprika
1 prk (200 g) kookoskermaa
1 prk (170 g) esikeitettyjä vihreitä linssejä
1 rkl garam masala-mausteseosta
1 rkl tomaattipyreetä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 avokado
1 limetin mehu
1 rs (250 g) kirsikkatomaattia
tuoretta korianteria
8 mini vehnätortillalettua
1. Kuori sipuli ja viipaloi. Huuhtele paprikat ja halkaise. Poista sisukset ja kanta. Paloittele paprikat.
2. Kuumenna pannulla 1/ 2 dl kookoskermaa. Lisää joukkoon sipulit ja paprikat ja anna paistua 3–4 minuuttia. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit pannulle mausteiden ja lopun kookoskerman kanssa. Anna seoksen lämmetä.
3. Halkaise avokado, poista kivi ja nostele hedelmälihat ruokalusikalla. Pilko pieniksi suupaloiksi, nosta kulhoon ja mausta limetinmehulla. Halkaise kirsikkatomaatit ja sekoita kulhossa hienonnetun korianterin kanssa.
4. Lämmitä tortillaletut toisella pannulla pikaisesti 15 sekuntia per puoli. Lusikoi lämpimien lettujen sisään linssiseosta, avokadoa ja tomaattiseosta. Tarjoile heti lämpiminä.