Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Veneilyalan tärkeimmät tarvikemessut alkoivat

Messuilla lanseerataan myös ensi kauden elektroniikkauutuudet, jotka tulevat kauppojen hyllyille ensi vuoden alkupuolella.

14.11.2018

KirjoittajaTomi Peurakoski

Amsterdamissa alkoi jälleen tiistaina vuotuiset, kolmepäiväiset METS-messut (Marine Equipment Trade Show), jossa Veneen toimittajat käyvät läpi ensi veneilykaudelle julkaistavia tuotteita.

Kyseessä ovat tukkukauppiaille ja maahantuojille tarkoitetut messut, joille ei tavallisella rahvaalla ole asiaa.

Näiltä messuilta löytyy kaikkea, mikä jotenkin liittyy veneilyyn.

Paukkuliivien tapaan laukaistava vhf-antenni herätti messuilla huomiota. © Tomi Peurakoski / Otavamedia

Silmiinpistävän paljon messuilla näkyy kiinalaistehtaiden edustajia, jotka etsivät maahantuojia heloilleen, kiinnikkeilleen ja muulle pientavaralle. Paljon on myös sellaisia tarvikkeita, joita ei koskaan Suomen markkinoille edes tuoda.

Toki näillä messuilla lanseerataan myös ensi kauden elektroniikkauutuudet, jotka tulevat kauppojen hyllyille ensi vuoden alkupuolella.

Tänä vuonna sähköperämoottoreita esitellään tavallista usemmalla ständillä. Mukana on niin halvan oloisia kiinalaismoottoreita kuin laadukkaita tuttujakin merkkejä.

Kiinalaisia sähköperämoottoreita on messuilla paljon esillä.

Tekniikan kehittyessä myös laitteiden ja valojen hallinta veneissä muuttuu.

Niiden hallinta hoidetaan yhä enemmän yhdestä paikasta, ja tällaisia tekniikkaratkaisuja esitellään nyt aikaisempia vuosia enemmän.

Myös purjehdusvarusteissa näkyvät elektroniikan edistysaskeleet. Purjeisiin ja juoksevaan rikiin kiinnitettävät anturit yleistyvät, ja ne antavat tietoa niin trimmaamista varten kuin turvallisuuden lisäämiseksi.

Kovan tavaran puolella esiin marssivat uudet materiaalit ja niiden sovellukset plokeissa, lukoissa ja heloissa. Ilman sähköä ei jäädä tässäkään, sillä esimerkiksi sähköisiä rullalaitteita keulapurjeille on esillä useampia.

Laaja katsaus uutuuksiin ilmestyy tammikuun Vene- ja Kippari-lehdissä.

Lue myös nämä

X