Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Näyttelyt

Vene 20 Båt: Pelasta Itämeri -palkinto levää hyödyntävälle Origin by oceanille

14.02.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Vene 20 Båt -messuilla jaettiin perjantaina  Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -palkinto. Palkinnon pokkasi Origin by Ocean. Palkintoperusteluissa todetaan, että yritys tekee merkittävää työtä ympäristön ja erityisesti Itämeren hyväksi.

”Toiminnallaan yritys osoittaa, että ympäristön pelastaminen voidaan myös kääntää taloudelliseksi voitoksi”, tiedotteessa todetaan.

Origin by Oceanin tavoitteena on luoda Itämeren levää hyödyntävää liiketoimintaa Suomeen. Vesistössä sinilevä on myrkyllinen ihmiselle ja tuhoaa monen eläin- ja kasvilajin elinympäristöä. Sinilevä ja rakkohauru sisältävät kuitenkin aineosia, joita elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuus voivat hyödyntää raaka-aineina, kuten sakeuttajina.

Raati kertoo kiinnittäneensä erityisesti huomiota yrityksen ”innovaation tasoon, sen skaalautuvuuteen, tehokkuuteen ja kansainvälistymisen mahdollisuuksiin”.

Nyt toista kertaa venemessujen yhteydessä jaettava 5000 euron rahapalkinto annetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle tai ihmiselle, joka on kehittänyt innovaation, joka vaikuttaa merien, erityisesti Itämeren puhtauteen, tuo Suomen cleantech-alalle positiivista imagoa ja josta voi keittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote.  Suomen Messusäätiö jakaa palkinnon yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin, John Nurmisen Säätiön ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa.

Viime vuonna Pelasta Itämeri -palkinnon voitti Solar Water Solutions Oy.

X