Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Vene 20 Båt: Itämeri kirkkaaksi vettä juomalla

Helsingin Vene 20 Båt -näyttelyssä Itämeren Kirkas -tuotteisiin voi tutustua muun muassa PSS ry:n, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n sekä Vene ja Kippari-lehtien osastoilla.

11.02.2020

KirjoittajaAri Inkinen

Kun Itämeren vesien sameus huolestuttaa innokkaita veneilijöitä,  mitä he silloin tekevät?

Kuka mitäkin, mutta Turun suunnalla toimeen päätettiin tarttua tarjoamalla ihmisille tietysti – kirkasta vettä.

Itämeren Kirkas on juomavalikoima, jolla Itämeri pyritään juomaan kirkkaaksi. Se on myös voittoa tavoittelematon kampanja, jonka tuotosta merkittävä osa tilitetään vuoden päätteeksi Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. PSS ry valikoitui tukikohteeksi, sillä yhdistyksen palvelut kohdistuvat suoraan veneilijöille.

Kampanjan lopullinen tavoite on rahoittaa saaristoon uusia imutyhjennysasemia, tukea roskien keräystä saaristosta sekä ehkäistä vesistön rehevöitymistä.

Itämeren kirkas -tuotevalikoimaan kuuluvat ensi alkuun pullotettu lähdevesi sekä kivennäisvesi puolen litran muovisten palautuspullojen lisäksi yhden litran tetrapakkauksissa sekä viiden ja kymmenen litran pahvisissa hanapakkauksissa. Tarkoitus on, että valikoima laajenee myöhemmin.

Helsingin Vene 20 Båt -näyttelyssä Itämeren Kirkas -tuotteisiin voi tutustua muun muassa PSS ry:n, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n sekä Vene/Kippari-lehtien osastoilla. Jatkossa tuotteet tulevat myyntiin kauppoihin ja ravintoloihin.

X