Tilaa
Näyttelyt

Vene 19 Båt: Urho Kekkosen Kultaranta VI -vene myynnissä venemessuilla

Helsingin Vene 19 Båt -messuilla on myynnissä hieno pala valtiollista veneilyhistoriaa, nimittäin Kultaranta VI -vene, jolla presidentti Kekkonen innokkaana kalamiehenä vietti aikaa myös virkatehtävien ulkopuolella.

16.02.2019

Kirjoittajaja kuvaaja Jukka Hiiro

Helsingin Vene 19 Båt -messuilla on myynnissä hieno pala valtiollista veneilyhistoriaa. Messuilla myynnissä on nimittäin Neste Oy:n presidentti Urho Kekkoselle vuonna 1973 lahjoittama Kultaranta VI -vene.

Vene on malliltaan Finmar Commodore, joka aikanaan oli Naantalin Kultarannassa toimien presidentti Kekkosen virkaveneenä kesäaikaan. Tiedossa on myös, että innokkaana kalamiehenä Kekkonen vietti aikaa veneellä myös virkatehtävien ulkopuolella.

Kultaranta VI on kunnostettu 2000-luvulla ja sen tiedetään olleen käytössä Saaristomerellä. Venettä myyvät nykyiset omistajat ostivat sen vuonna 2015, ja kesäisin se on viime vuosina ollut Helsingissä Katajanokan laiturissa.

Veneen kerrotaan olevan erinomaisessa kunnossa ja se myydään tarjousten perusteella. Tarjouksia voi jättää messujen ajan eli 17. helmikuuta saakka.

Vene on nähtävissä messuosastolla 3h31.

Presidenttien Kultaranta-veneiden historiasta voit lukea täältä.

Lue myös nämä

X