Jutut

Vendée Globe: Ari Huuselan unelmien sata päivää

Ari Huuselalle osallistuminen Vendée Globe -kisaan on ollut pitkän ajan tavoite - unelma. Nyt tuo tavoite on täyttynyt, ja Huusela purjehtii 33 muun hurjapään kanssa maapallon ympäri, yksin ja pysähtymättä.

11.12.2020

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajaari inkinen ja vendée globe

Ari Huuselan kanssa marraskuun sumuisena sunnuntaina Ranskan yksinpurjehduksen ”pääkaupungin” Les Sables d’Olonnen edustan merialueelta starttasi 33 kipparia yksin pitkälle matkalleen. Toiset toteuttavat unelmaansa, toiset ovat enemmänkin työssään.

Moniko startanneista edelleen on mukana, on toinen asia. Myös ”merten romurallina” tunnettu kisa on armoton, sillä suurimman osan purjehtijat ajavat veneitään vaikeissa olosuhteissa riskirajoilla.

Mutta lauantai ennen lähtöä on hiljainen, ja kadut ovat autioita kuin vain turistikaupungissa sesongin ulkopuolella voi olla. On vaikea kuvitella, että olemme kuluvan vuoden toiseksi merkittävimmän ranskalaisen urheilutapahtuman kynnyksellä.

Normaalivuonna kisakylässä olisi riehakas tungos kymmenien tuhansien ihmisten ahtautuessa laitureille ja kisakylän telttoihin. Korona on kuitenkin hiljentänyt kaiken. Ranskassa on ulkonaliikkumiskielto ja kisakylä on suljettu kaikilta muilta paitsi veneiden maamiehistöiltä ja medialta.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X