Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Vartiolaiva Merikarhu on laitettu myyntiin – tavoitteena todennäköisesti kansainvälinen ostaja

Vuonna 1994 Raumalla valmistunut vartiolaiva Merikarhu on myynnissä.

19.09.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Rajavartiolaitos ja tarkemmin ottaen merivartiosto on laittanut vartiolaiva Merikarhun myyntiin. Rajavartiolaitoksen nettisivuilla julkaistussa englanninkielisessä ilmoituksessa kerrotaan, että alus myydään tarjouskaupalla. Kirjalliset tarjoukset aluksesta tulee toimittaa laitokselle 14. marraskuuta mennessä.

Englanninkielinen teksti viittaa siihen, että ostajaa etsitään ulkomailta. Todennäköistä on, että aluksen ajatellaan soveltuvan jonkun toisen maan viranomaiskäyttöön.

Suomen merivartioston käytössä alus on ollut uudesta saakka eli vuodesta 1994. Finnyardsin telakalla Raumalla rakennettu alus on 57,8 metriä pitkä ja 11 metriä leveä. Syväys on 4,7 metriä. Nopeuden kerrotaan olevan 12-15 solmua.

Merivartioston mukaan myynnissä oleva alus on varustettu ja toimiva sekä normaaliin partiointiin että esimerkiksi etsintä ja pelastustöihin niin rannikko- kuin merialueilla.

Miehistöä alus normaaliajossa tarvitsee noin 10-12 henkilöä, mutta tarpeen vaatiessa jopa 30 henkilöä voi työskennellä aluksella. Hyttejä aluksella on 16, mutta petejä, tai kuten merillä on tapana sanoa punkkia, on kaikkiaan 30.

Aluksen myynti tai osto sen puolen ei ole mikään ”läpihuutojuttu” sillä myynti ja mahdollinen maasta vienti vaativat tiettyjen säädösten täyttmistä. Rajavartiosto varaakin näin oikeuden hylätä tai hyväksyä aluksesta tehdyt tarjoukset.

Jos kauppoihin päädytään, niin kauppasumma tulee suorittaa kokonaisuudessaan kaupantekohetkellä ja alus on siirrettävä rajavartioston alueelta kahden viikon sisällä.

Myynti-ilmoituksen löydät täältä.

X