Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Esittely: Alucat W25 Panther – Omanlaisensa erikoisuus

Alucat W25 Panther on suomalainen alumiinivene, mutta ei tavanomainen. Se on omanlaisensa, hyvin omanlaisensa. Käyttäjänsä silläkin on.

07.01.2021

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajatomi tähti

Viime vuodet ovat olleet Ylöjärvellä, Tampereen kupeessa, toimivalla Alucatilla kiihkeän tuotekehittelyn aikaa. Mallit ovat kehittyneet nopeasti ja yhtiö on – nimensä mukaisesti – keskittynyt katamaraanirunkoisiin veneisiin.

Mallistossa on neljän kokoisia perusrunkoja, W8, W10, W14 ja W25. Sitten alkaakin monipuolisuuden kirjo. Periaatteessa mihin tahansa runkoon voidaan rakentaa millainen tahansa ylärakenne. Mutta vain periaatteessa, sillä valmiita vaihtoehtojakin on, jos ei loputtomasti, niin ainakin runsaasti. Alucatin vaihtoehdoissa on muun muassa lukuisa joukko vakautta vaativia, ensisijaisesti työkäyttöön ajateltuja veneitä.

Alucat W25 Panther ei ulkoisesti vastaa käsitystä kaunislinjaisesta veneestä. Katamaraanirunko sinänsä ei tee veneestä rumaa tai kaunista, mutta tässä veneessä mieltymykset jakaantuvat ennen kaikkea ylärakenteen vuoksi.

Kuten kaikki Alucatit, tämäkin vene on omistajansa toiveiden ja tarpeiden pohjalta rakennettu. Tässä tapauksessa omistaja on poikkeuksellisen innokas kalamies, joka myös haluaa veneillä Näsijärven ja siihen liittyvien pohjoisempien vesistöjen yllättävänkin laajoilla ulapoilla ja lahdissa.

Keulakansi on poikkeuksellisen korkealla. Se on suunniteltu myös oleskelutilaksi patjoineen, ja sitä reunustavat parras ja keulaan saakka ulottuvat kaiteet.

Salongin istumajärjestys on kuin vanhoissa salonkiveneissä.

Pantherin perä on kalastajan valtakuntaa. Leveä mutta suhteellisen lyhyt perän avotila tekee vetouistelijalle mahdolliseksi asentaa kaiteisiin runsaasti vapoja ja syvätakiloita. Kyynellevyllä pinnoitettu turkki on helppo pitää puhtaana, eikä se ole märkänäkään liukas. Avotilassa on klaffipenkit peräpeilin molemmissa reunoissa.

Veneen ulkonäöstä voi olla mitä mieltä hyvänsä, mutta käytännöllisyys ja tarkoituksenmukaisuus on yksiselitteistä. Veneen kansilla on hyvä ja turvallinen kulkea. Kesäiseen loikoiluun riittää runsaasti tilaa ja kalamiehelle kaikki on kätevästi käsillä. Veneen puolesta suuret saaliit ovat suorastaan käden ulottuvilla.

Lue esittely Vene-lehdestä 1/2021.

Lue myös nämä

X