Tilaa
Uutiset

Meripelastustaitokilpailujen voitto Meriturvalle

05.09.2016

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaS Lehtonen ja J Porkkala

Raumalla pidetyt Meripelastusseuran 31. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Meriturva Lohjan joukkue, jonka muodostivat Heikki Hämäläinen-Voima, Marko Aalto ja Harri Rosberg. Toiseksi kilpailuissa sijoittui SMPS Pirkanmaan joukkue kilpailijoina Toni Laine, Aku Virjula ja Tuomas Mäkinen sekä kolmanneksi Helsingin Meripelastusyhdistyksen joukkue HMPY 1 kilpailijoina Katja Rajala, Sampo Rajala ja Maria Arvonen.

Kisoihin osallistui yhteensä 23 kolmihenkistä joukkuetta, joista 14 edusti Meripelastusseuran jäsenyhdistyksiä, 6 pelastusalan viranomaisia ja 1 muita pelastusalan toimijoita. Lisäksi mukana oli vapaaehtoisten meripelastajien joukkueet Ahvenanmaalta ja Virosta.

Kilpailuissa testattiin tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä silloin, kun vesillä pelastetaan ja autetaan ihmisiä. Kilpailuradan tehtävien teemat olivat ensiapu, navigointi, vedenvarasta pelastaminen, merimiestaito ja ajankohtainen meripelastustehtävä. Lisäksi arvioitiin viestiliikenteen sujumista muiden rastien yhteydessä.

Nuorten meripelastustaitokilpailut

 Aikuisten kilpailujen yhteydessä pidettiin myös nuorten omat meripelastustaitokisat, jotka voitti Porkkalan Meripelastajien joukkue kilpailijoina Tommy Rönnberg, Victor Valkama ja Jussi Virtanen. Toiseksi sijoittui Espoon Meripelastajien joukkue Furuno 2 (Anna Henriksson, Julia Vuorela, Joel Henriksson) ja kolmanneksi Helsingin Meripelastusyhdistyksen ja Porvoon Meripelastajien yhteisjoukkue Helsinki-Porvoon nuoret (Kimi Eskelinen, Max Jääskeläinen, Tinja Kuosmanen).

Molemmat kilpailut järjestettiin Rauman edustan merialueella sekä rannalla Otanlahden ja Syväraumanlahden Merijakamon välissä, ja niiden järjestämisestä vastasi Rauman Meripelastusyhdistys.

Lue myös nämä

X