Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Uusi ilmainen navigointisovellus veneilijöille

Eniron merikarttasovellus laajeni nyt myös Suomeen.

14.08.2017

KirjoittajaTomi Peurakoski

Eniro Finland on julkaissut uuden ilmaisen navigointisovelluksen veneilijöille. 0100100 Merellä kattaa Suomen, Ruotsin ja Norjan vesialueet ja Vuoksen vesistön merikartat.

Sovellukseen kuuluu MOB-toiminto ja se on saatavissa sekä Android- että iOS-laitteille. Applen iOS versiossa on mukana myös säätiedot ja mahdollisuus jakaa oma sijainti vaikka kavereille.

Tällä hetkellä Eniron palveluhakemiston yritykset ja muu data on mukana sovelluksen ruotsalais- ja norjalaisversioissa, mutta Suomeen ne saataneen vasta ensi veneilykaudelle. Tuolloin näkisi esimerkiksi vierassatamien tiedot ja polttoaineasemat suoraan sovelluksesta.

0100100 Merellä on luotu samalle alustalle kuin Ruotsin ja Norjan Eniro På Sjön, ja se on Ruotsissa käytössä jo noin neljännesmiljoonalla veneilijällä, kertoo Oy Eniro Finland Ab:n toimitusjohtaja Kaj Lindholm.

Navigointi sujuu hyvin ilmaisversiollakin, mutta lisäominaisuuksia saa 19 euroa maksavalla Pro1-versiolla. Maksullisessa versiossa käytettävissä ovat ais-tiedot, offline-kartat, reittisuunnittelu, kurssi, nopeus pohjan suhteen ja trippimittari.

Ensikokemusten perusteella 0100100 Merellä on kelpo merikarttasovellus. Lateraali- ja kardinaalimerkit näkyvät jo laajassa karttakuvassa, mutta karit ja muut kivet tulevat näkyviin vasta lähemmäksi zoomatessa, joka on syytä pitää mielessä sovellusta käytettäessä. Sovellus muistuttaakin aloitusnäytössä, että se on tarkoitettu vain suunnittelutyökaluksi ja täydentämään olemassa olevaa navigointivälineistöä. Vektorikarttojen liu’uttaminen ja zoomailu sujuu näppärän sulavasti ja kartta on selkeä. Myös viittojen ja poijujen valotunnukset on merkitty karttaan.

Älylaitteiden käyttäjille on viime aikoina tullut useita käyttökelpoisia karttasovelluksia, jotka hieman eroavat käytettävyydeltään ja ominaisuuksiltaan toisistaan. Vain testaamalla löytää sen, josta itse eniten pitää.

X