Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Uiva Venenäyttely valloittaa jälleen ensi viikolla Lauttasaaressa

Koko perheen veneilytapahtuma täyttää HSK:n kerhosataman Helsingin Lauttasaaressa jälleen 13.–16. elokuuta.

04.08.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Helsingin Uiva Venenäyttely järjestetään kuin järjestetäänkin myös tänä vuonna. Tapahtuma täyttää HSK:n kerhosataman Helsingin Lauttasaaressa 13.–16. elokuuta, Venealan Keskusliitto Finnboat tiedottaa.

Huolimatta koronakevään vaikutuksista ovat tapahtuman järjestelyt sujuneet Finnboatin mukaan vauhdikkaasti.

”Näyttelyn sijainti Helsingin keskustan välittömässä läheisyydessä on erinomainen ja yli hehtaarin kokoinen merenranta-alue tarjoaa riittävän väljät tilat turvalliselle yleisötapahtumalle. Maaosastoille on jo ennestään hyvät tilat ja keväällä valmistuneet uudet laiturit nostavat paikan tasoa näyttelyalueena entisestään”, sanoo toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo Finnboatin tiedotteessa.

Järjestäjän mukaan kahden hehtaarin kokoinen näyttelyalue varmistaa, että ihmistiheys pysyy tapahtuma-alueella esimerkiksi ravintolaterasseja ja kauppakeskuksia alhaisempana. Merituuli puolestaan huolehtii luonnollisesta ilmanvaihdosta.

Jotta alueella olevien henkilöiden määrä tiedetään, valvotaan Helsingin Uivaan Venenäyttelyyn kulkua. Hygieniasta huolehditaan uusien ohjeistuksen puitteissa entistäkin tarkemmin ja halutessaan vieraat saavat maskin ja kertakäyttökäsineet vierailun ajaksi. Käsidesiä tulee olemaan tarjolla useissa pisteissä.

”Luonnollisesti toivomme, että sairaana ei tulla tapahtumaan ollenkaan, yleisen ohjeistuksen mukaisesti yskimishygieniasta huolehditaan ja säilytetään etäisyydet muihin ihmisiin näyttelyalueella”, Pajusalo toteaa.

Helsingin Uiva Venenäyttely tarjoaa Suomessa ainutlaatuisen mahdollisuuden koeajaa veneitä näyttelytilaisuudessa. Kippari-lehden järjestämät moottoriveneiden koeajot järjestetään kaikkina näyttelypäivinä, mutta laajin valikoima veneitä on koeajettavissa perjantaina 14.8. iltapäivällä, jolloin koeajettavana on myös näyttelyveneitä: näin kattavaa venemerkkien ja -mallien koeajomahdollisuutta ei Suomessa ole missään muualla. Veneiden koeajot suositellaan tehtäväksi perhekunnittain tai sillä seurueella, kenen kanssa tapahtumaan on tultu.

Vuoden 2019 näyttelyssä oli yli 155 näytteilleasettajaa ja yli 280 venettä sekä paljon  tarvikkeita, varusteita ja venealan palveluita. Tulevan näyttelyn ennakkomyynti on sujunut Finnboatin mukaan hyvin ja näyttelyn odotetaan pysyvän viime vuotta vastaavalla tasolla niin kooltaan kuin valikoimaltaan.

Lue myös nämä

X