Tilaa
Uutiset

Tuija Brax: Luonto ja turvallisuus matkailun valtit

12.02.2011

KirjoittajaKati Laitinen

 Markus Varis

Suomen saaristo- ja vesistömatkailualueet ovat koonneet yhteisen osaston jo kuudennen kerran Vene 11 Båt -messuille.

Oikeusministeri Tuija Brax julisti osaston avajaisissa perjantaina kevään saapuneeksi venemessujen myötä. Brax sanoi messujen muistuttavan suomalaisesta korkealaatuisesta laivanrakennusperinteestä sekä veneilyyn liittyvästä vapauden tunteesta.

Brax korosti matkailualan työllistävää merkitystä. Matkailusta palkkansa saa noin 130 000 työntekijää joko osa- tai kokopäiväisesti.  Työpaikat jakautuvat mukavasti Etelä-Suomesta Lappiin ja kaupungeista maaseudulle.

Luonto ja liikkumisen turvallisuus ovat maamme arvokkaat valtikortit.

– Kaunis luonto yhdistettynä turvalliseen matkailuun on kansainvälisestikin todella iso asia, Brax painotti.

Saaristoasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Jorma Turunen muistutti valtioneuvoston saaristopoliittisesta periaatepäätöksestä.

Päätös ohjaa ja selkeyttää saariston kehittämisen tavoitteita ja toimenpiteitä. Turusen mukaan suomalainen saaristo- ja vesistömatkailu on saatava nopeasti EU:n tasolle.

Talvisessa saaristossa 
hyödyntämätöntä potentiaalia

Myös lumen ja jään hyödyntämistämiseen saaristomatkailussa on herätty. Nyt pohditaan erilaisia kehittämismahdollisuuksia.

– Talvista saaristoa ja vesistöä voidaan käyttää esimerkiksi retkiluisteluun, hiihtoon, talvikalastukseen, koiravaljakkoajeluun, iglu-yöpymiseen ja jäähotelleihin, Turunen listasi.

Saaristo- ja vesistömatkailun osasto löytyy hallista 2.

Kuva: Markus Varis

 

 

Lue myös nämä

X