Tilaa
Jutut

Tenkanen niukasti mitallitta Mallorcalla – Tuuli Petäjä-Sirenillä vielä mahdollisuudet EM-mitaliin

Suomalaiset jäivät vaille mitaleja Espanjassa Mallorcalla viime viikonvaihteessa päättyneessä Trofeo Princesa Sofia -purjehduskilpailussa. EM-kisoissa parhaillaan purjehtiva Tuuli Petäjä-Siren oli torstaina RS:x-sarjan kokonaiskilpailussa sijalla 32, kun perjantaina kultafinaalilähtöjä on luvassa vielä kolme.

12.04.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomalaiset jäivät vaille mitaleja Espanjassa Mallorcalla viime viikonvaihteessa päättyneessä Trofeo Princesa Sofia -purjehduskilpailussa. Parhaiten suomalaisista menestyi Laser Radial -luokassa purjehtiva Tuula Tenkanen, joka sijoittui mitalilähdössä seitsemänneksi ja oli näin kilpailun lopputuloksissa neljäs.

Kokonaiskilpailun kolmassija oli lähellä, sillä Tenkanen oli siinä kiinni viimeiselle avotuuliosuudelle asti, mutta sitten yhdysvaltalainen Erika Reineke kiri ohi juuri ennen maalia.

”Meillä oli aika kovatuulinen mitalilähtö ja kivat aallot. Oli tiukka kisa. Neljänneksi jääminen toki harmittaa, mutta olen viikkoon kokonaisuutena ihan tyytyväinen”, Tenkanen kommentoi tuoreeltaan Mallorcalta.

Muut suomalaiset eivät kisassa selvinneet kymmenen parhaan joukkoon. Laser Standard -luokassa purjehtiva Kaarle Tapper oli 11. Finnjollissa Oskari Muhonen oli lopputuloksissa sijalla 15.

Nacra17-luokassa Sinem Kurbav ja Akseli Keskinen olivat kisan päätyttyä sijalla 16. RS:X-naiset luokassa purjehtinut Tuuli Petäjä-Siren ei osallistunut kaikkiin lähtöihin, ilmeisesti säästelläkseen parhaillaan käynnissä oleviin EM-kisoihin, ja oli lopulta kokonaisloksissa sijalla 18.

Finnjollissa Tapio Nirkko oli sijalla 19.

Laser Radial -luokassa purjehtiva Monika Mikkola jäi sijalle 26, ja 49er FX -luokassa purjehtivat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff sijalle 28.

Mallorcalla heti perään järjestetyissä EM-kisoissa parhaillaan purjehtiva Tuuli Petäjä-Siren oli torstaina RS:X-sarjan kokonaiskilpailussa sijalla 32. Perjantaina kultafinaalilähtöjä on luvassa vielä kolme.