Tilaa
Uutiset

Telvan veneliiketoiminta siirtyy Otto Brandtille

13.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Telva 

Oy Telva Ab:n veneliiketoiminta on siirtynyt tytäryhtiöksi Otto Brandt -konserniin. Tytäryhtiön uudeksi nimeksi tulee Oy Telva Marine Ab.

Helsingin Malminkartanossa toimiva Oy Telva Ab keskittyy jatkossa teollisuus- ja turvallisuustuotteiden myyntiin.

Kaupan myötä veneliiketoiminta jatkuu entisellään nykyisissä tiloissa Veneentekijäntiellä Lauttasaaressa uuden omistajan ohjauksessa. Kaupassa siirtyvät myös veneliiketoiminnan työntekijät sekä vene-edustukset.

Uusi Telva Marine jatkaa näin ollen esimerkiksi Nimbuksen ja Paragonin maahantuojana ja toimii myös muiden venemerkkien edustajana. Uusi Telva Marine toimii itsenäisenä maahantuojana ja jälleenmyyjänä.

Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimetty Maria Palin, joka on toiminut Telvan veneliiketoiminnan vetäjänä.

– Kaupalla Oy Telva Ab voi keskittyä teollisiin toimintoihinsa sekä varmistaa, että jo vuonna 1936 aloitettu veneliiketoiminta jatkuu hyvissä käsissä ja pitkäjänteisesti. Venetoiminta vaatii panostuksia kilpailukyvyn varmistamiseksi, varsinkin nyt kun vene-ala on ollut aikamoisessa myllerryksessä. Telvan venemyynti on kuitenkin ollut ennätyksellisen hyvä tänä vuonna ja varsinkin Telvan edustamat isot veneet ovat menneet kaupaksi, kertoo Göran Wahlberg, Oy Telva Ab:n toimitusjohtaja.

Oy Otto Brandt Ab puolestaan haluaa kaupalla varmistaa konsernin asemaa pääkaupunkiseudulla. Telva on ollut konsernin tärkeimpiä asiakkaita jo pitkään sekä perämoottori- että venemyynnissä.

 

Lue myös nämä

X