Mikko Rajala

Veneilijät ovat äänestäneet Tammisaaren pohjoissatamassa sijaitsevan Raaseporin kaupungin omistaman ja Niklas Björkqvistin vetämän sataman vuoden 2011 vierassatamaksi.

Vuoden vierassatama -äänestys järjestettiin jo 24. kerran. Internetissä kaikille avoimen äänestyksen järjestivät Suomen Purjehdus ja Veneily sekä matkapurjehtijoiden yhdistys Merikarhut.

Tammisaaren vierassatama aivan keskustan tuntumassa on yksi läntisen Suomenlahden harvoista veneilykeskuksista. Satama tarjoaa veneilijöille suojaisan sataman kaikkine ajanmukaisine peruspalveluineen.

Äänestyksen tulos osoittaa, että veneilijät arvostavat alueen monipuolisia palveluja. Aivan sataman tuntumasta löytyy ravintoloita, kioskeja, lasten suosittu leikkikenttä ja lapsiystävällinen hiekkauimaranta vesiliukumäkineen. Lyhyen kävelymatkan päässä on kauppoja, tori, maamme ensimmäinen kävelykatu palveluineen ja Vanhankaupungin idyllinen puukaupunkiosa kujineen.

Satamassa olevassa vanhassa tulli- ja pakkahuoneessa sijaitsee Tammisaaren saariston kansallispuiston näyttelytilat.

Vuosien varrella sataman palveluja on kehitetty veneilijöiden toivomaan suuntaan. Joitakin vuosia sitten satamaan asennettiin uusi laituri ja vieraspaikkojen määrä on kasvanut noin sataan vakinaiseen venepaikkaan. Tarvittaessa paikkoja voi vielä lisätäkin.

Ensi veneilykaudella satamapalvelut keskitetään lähemmäs toisiaan, samalla kun ravintola Knipanin vieressä olevaan rakennukseen avataan infopiste. 

Jussarö piti pintansa
Suosikkisatama-äänestyksessä

Vuoden vierassatama -äänestyksen yhteydessä veneilijät äänestivät myös suosikkisatamiaan. Suosikkisatamatittelin vuosille 2011-2013 saivat Jussarö toistamiseen (alueelta Suomenlahti), Stenskär (Saaristomeri/Ahvenanmaa) ja Ruuhonsaari (Vuoksen vesistö).

Aiemmin palkitut vierassatamat