Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Swan 95S: Joutsen Cannesissa

Kun Nautorin Swan 95 LOT99 esiteltiin Cannesin näyttelyssä, sitä kiitettiin yhdeksi laitureiden kauneimmista veneistä.

13.11.2017

KirjoittajaPasi Nuutinen

Swan 95 on Nautorin uusin malli, jota tarjotaan kahtena versiona. FD on karumpi ja urheilullisempi, S keskittyy mukavuuteen. Jälkimmäisestä tuoreimpana yksilönä valmistunut LOT99 esiteltiin Cannesin näyttelyssä.

Toki Nautor kuuntelee tilaajan toiveita herkällä korvalla. LOT99 on ensi sijassa ylellinen matkavene, mutta kokeneina purjehtijoina omistajat haluavat osallistua joskus regatoihinkin. Ohjaamo on erotettu keskiavotilaan sijoitetusta matkustamosta, mutta kisan ajaksi jälkimmäisestä voi poistaa aurinkotasoiksi avautuvat pöydät, jotta saadaan tilaa purjeiden käsittelyyn.

Vinssien lisäksi muun muassa genuan kiskojen ja levangin köysisäädöt toimivat sähköisesti, eikä kytkinpaneelien takaa tarvitse poistua avattaessa tai suljettaessa hydraulisesti rullautuvia isopurjetta, genuaa tai Code 0:aa.

Konehuone ja muut tekniset tilat on sijoitettu keskelle venettä. Niiden päällä salonki nousee niin ylös, että näkymät ulos avautuvat molempien laitojen sohvaryhmiltä. Paapuurissa on ruokailuryhmä, styyrpuurissa divaanit ja oleskelutila, joiden pöytien korkeutta voi hydraulisesti säätää kulloiseenkin käyttöön sopivaksi.

Perässä omistajan kajuutta ulottuu 6,90-metrisen rungon laidasta toiseen. Kajuutasta on oma uloskäynti perän valtavalle aurinkokannelle. Kaksi omilla toileteilla varustettua vieraskajuuttaa ovat myös salongin peränpuolella.

Salongin etupuolella on vielä yksi vieraskajuutta, muuten sinne keskittyvät aputilat: pentteri, miehistökajuutat ja messi, sekä erillinen käynti kannelle matkustajia häiritsemättä.

 

 

X