Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Suuret puupurjelaivat näyttävästi nähtävissä Helsingissä lokakuun toisena viikonloppuna

Purjelaivapäivää vietetään sunnuntaina 11. lokakuuta, jolloin suuriilla puupurjelaivoilla on avoimet ovet. Päivää aiemmin lauantaina 10. lokakuuta laivat mittelevät Tervasaaren tynnyri -kisassa.

24.09.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Suuret purjelaivat valtaavat Helsingin Eteläsataman jälleen lokakuussa. Purjelaivapäivää vietetään sunnuntaina 11. lokakuuta, ja aluksilla on tuolloin myös avoimet ovet kello 10-16.

Yleisö toivotetaan tervetulleeksi tutustumaan perinnepurjelaivoihin sekä niiden toimintaan ja miehistöihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Päivää aiemmin eli lauantaina 10. lokakuuta osa suurista puupurjelaivoista mittelee Tervasaaren tynnyri -purjehduskilpailussa. Tämän vuoden kisasta ei ole toistaiseksi julkaistu tarkkoja tietoja, mutta aiempina vuosina lähtölaukaus on ammuttu Helsingin edustalla mereltä ja maali on sijainnut Kaivopuisto-Katajanokka linjan eteläpuolella.

Kisan jälkeen alukset ovat perinteisesti ryhmittyneet paraatiin ja purjehtineet näyttävästi Eteläsatamaan kiinnittyen Kolera-altaaseen ja sen ympäristöön valmistautuen seuraavan päivän ”avoimiin oviin”.

Lue myös nämä

X