Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Saxdor on uusi venemerkki Suomesta – Taustalla tuttu innovaattori

Veneen konseptin takana on Sakari Mattila, jolla on ollut merkittävä rooli yhtä lailla Aquadorin kuin Axoparinkin alkuun saattamisessa.

14.03.2020

KirjoittajaAri Inkinen

Saxdor on uusi Suomessa konseptoitu vene, jonka tyyli on tuttua muun muassa Axoparista ja Nimbuksesta. Veneen konseptin takana on Sakari Mattila, Suomen venealalla hyvin tuottoisasti toiminut innovaattori. Hänellä on ollut merkittävä rooli yhtä lailla Aquadorin kuin Axoparinkin alkuun saattamisessa.

Veneen varsinaisesta suunnittelusta vastaa veljesten Japec ja Jernej Jakopinin J&J Design, joka meillä tunnetaan ennen kaikkea lukemattomista Bavaria-pursista ja -moottoriveneistä, mutta joiden ura ulottuu myös kilpapursien suunnitteluun.

Saxdor-malliston ensimmäinen vene Saxdor 200 Sport ja sen paremmin varusteltu Pro Sport -versio ovat vasta valmistumassa Puolan tehtaalla. Suomessa vene nähtäneen maalis-huhtikuun vaihteessa. Valmiina koko mallisto tullee käsittämään veneitä aina 40-jalkaiseen saakka. 200 Sport on avoin, mutta varusteluun on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja, muun muassa kiinteä katto. Keulassa on suuri taso, jonka alla on valtava säilytystila. Keulaan on myös saatava pressukate, joka mahdollistaa retkeilytason yöpymisen.

Perusmallissa on kolme peräkkäistä jockey-istuinta, mutta vaihtoehdoksi on myös kaksi rinnakkaista istuinta ja niiden takana kahden hengen sohva. Moottoriksi Saxdoriin voi valita Mercuryn perämoottorimallistosta 100–175 hevosvoiman vaihtoehdon. Polttoainesäiliön tilavuus on 100 litraa. 200 Sport on 5,94 m pitkä ja 2,29 leveä.

Veneeseen voi tutustua valmistuttajan verkkosivuilla saxdor.com. Sivuilla voi myös määritellä oman veneensä valitsemalla moottorin, lisävarusteita, teippauksen yms. Venettä ei kuitenkaan voi ostaa verkossa. Siihen tarvitaan jälleenmyyjä, joka Suomessa on Nylund’s Boathouse Pohjankurussa. Alkaen-hinta on 19 850 euroa, mutta se ei sisällä arvonlisäveroa eikä muita myynnin kuluja. Lopullinen hinta selvinnee lähiaikoina.

Lue myös nämä

X