Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Ruotsinkielinen Yle: Örön uusi yrittäjä ei halunnut homojen järjestävän häitään Kylmäpihlajan majakalla

Vuonna 2014 Kylmäpihlajan majakan nimissä yhteisöpalvelu Facebookissa julkaistusta tekstissä Knuutila kirjoitti, ettei halua kappelissa vihittävän homoja.

21.03.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Örön uutena yrittäjänä aloittava West Coast Sea Service ja sen toimitusjohtaja Teemu Knuutila ei halunnut homoparien järjestävän häitään Kylmäpihlajan majakalla, uutisoi Svenska Yle. Vuonna 2014 Kylmäpihlajan majakan nimissä yhteisöpalvelu Facebookissa julkaistusta tekstissä Knuutila kirjoittaa, että Kylmäpihlajan kappelissa on järjestetty monet häät ja ristiäiset, ja sanottu tahdon, mutta tulevaisuudesta ei tiedä.

Facebookissa julkaistusta tekstistä ja sen aiheuttamasta kohusta uutisoi tuoreeltaan myös Länsi-Suomi verkkosivuillaan.

”Kylmäpihlaja on avomeren majakkasaari ja siksi / tai sen varjolla tyrnit kukkii, nimittäin yhtäkään homoparia ei majakalla tulla vihkimään! Ei ole vihitty, eikä vihitä!!!”, Knuutila kirjoitti vuonna 2014.

Knuutila jatkaa todeten, että hänen kantansa voi olla vanhanaikainen, mutta ”oikean tuntuinen”.

Hän kuitenkin miedontaa kantaansa toteamalla lopuksi, että mikäli pariskunta löytää vihkimishaluisen papin, niin hän itse voi pysytellä silloin poissa luodolta.

”Jonkunhan on oltava ”ensimmäinen!”, hän päättää kirjoituksensa.

Kirjoitus on allekirjoitettu yrityksen ja hänen itsensä nimissä ”Teemu/WCSS”.

Länsi-Suomelle Knuutila perusteli tekstin julkaisua vuonna 2014 toteamalla, että kyseessä oli ”mainoskikka”. Hän poisti päivityksen varsin pian.

Knuutila ei halunnut kommentoida asiaa Svenska Ylelle.

 

X