Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Raymarinelta ja Garminilta elektroniikka-uutuuksia

19.12.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajavalmistaja

Raymarine Lighthouse -kartat – Uusi karttatulokas

Odotettu Raymarinen Lighthouse-kartasto julkistettiin jo keväällä, mutta Suomen meri- ja järvialueet sisältävät kartat valmistuivat lokakuussa.

Kartan esitystavaksi voi valita viranomais- tai vapaa-ajan tyylin. Lisäksi karttoja voi mukauttaa yksityiskohtien ja syvyyskäyrien määrällä sekä vallitsevaan valoon sovitetuilla väriteemoilla.

Kartan saa kertaostoksena tai Premium-tilauksena, joka sisältää tulevat päivitykset ja lisäominaisuuksia. Tutustumistarjouksena Premiumin saa vuodeksi veloituksetta.

Lighthouse toimii Axiom- ja Element-sarjojen näytöissä.

Hinta 179 € , lisätiedot Raymarine


Raymarine Cyclone – Koviin vauhteihin ja keleihin

Raymarine on julkaissut uuden pulssikompressiotutkamallinsa, Cyclonen.

3-, 4- ja 6-jalkaisilla avoantenneilla varustettua Cyclonea on uusittu päältä ja sisältä edellisiin tutkaversioihin verrattuna. Matalammalla ja aerodynaamisemmalla muotoilulla saadaan jopa 100 solmun tuulenkesto, mitä tarvitaan nopeissa veneissä ja viranomaiskäytössä.

Keilakulmaa ja erottelukykyä on parannettu tehokkaammalla signaalinkäsittelyllä. Uutta on myös Range Fusion -tekniikka, joka parantaa lähialueiden erottelua pitemmillä kantamilla. Tämä saavutetaan yhdistämällä lyhyitä ja pitkiä pulsseja.

Cyclonen lähetysteho on 55 wattia, Pro-mallin 110 wattia.

Hinta alk. 8 055 €, lisätiedot Raymarine


Garmin GMR Fantom 18x ja 24x – Mustaa tai valkoista

Garmin esitteli pulssikompressiosarjaansa kaksi tutkaa 18- ja 24-tuumaisilla kupuantennilla.

Lähetystehoa on nostettu 50 wattiin, millä saadaan pidempi kantama ja tarkempi erottelu. Valittavissa on myös virtaa säästävä tila. Suurin pyörimisnopeus on 60 rpm.

Tutkissa on Motion Tracking -ominaisuus, jonka värjäämät liikkuvat kohteet on helpompi erottaa. Niistä jää myös hitaasti häviävä historiajälki.

Kaikissa Fantomeissa voi käyttää kahta itsenäisesti toimivaa kantamaa. Herkkyyden ja välkkeiden säädöille on automaattitila.

Uutuusantennin saa nyt myös mustana valkoisen lisäksi.

Hinta 2 499 €, lisätiedot Garmin


Garmin GPSMAP 79s – Kaulaan, käteen, taskuun, veteen

Garmin esitteli GPSMAP 79s -käsi-GPS:n, joka on päivitetty GPSMAP 78:n pohjalta. Optisesti liimattu näyttö on saanut lisää tarkkuutta, ja ulkokuori on muotoiltu uudelleen. Vesitiivis gepsi myös kelluu.

Valmiiksi ladatun maailman peruskartaston lisäksi siihen voi ostaa BlueChart g3 -karttoja.

Ladattava akku kestää 19 tuntia gps-käyttöä.

Kestävä pikku-gps soveltuu parhaiten pieniin veneisiin tai varalaitteeksi isompiin. Siihen voi kiinnittää rannelenkin tai kaulanauhan, ja sen takana on klipsi.

Hinta 349 €, lisätiedot Garmin

X