Uutiset

Raceboard MM, Nove Mlyny: Kolme sarjavoittoa Suomeen

09.09.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Tsekin tasavallassa ajetuissa Raceboard-luokan MM-kilpailuissa suomalaiset pääsivät nousemaan palkintokorokkeelle neljä kertaa.

Kokonaiskisan 11:ntenä ollut Juha Blinnikka voitti sekä raskaan sarjan (yli 78 kg) että Grand Mastersien (yli 45 vuotta) sarjan. Kalevi Männistö voitti ylivoimaisesti Veteran-sarjan (yli 55 vuotta) ollen kokonaiskilpailun 14:s. MM-kilpailun nuorin osallistuja, 14-vuotias Benjamin Blinnikka oli nuorten sarjan 3:s ja Silver Fleetin 21:s.

Kilpailuun osallistui ennätykselliset 112 kilpailijaa 18 maasta ja neljästä maanosasta. Suomesta kilpailuun osallistui yhdeksän lautailijaa:
– Juha Blinnikka 11. (Grand Masters 1. ja raskas sarja 1.)
– Kalevi Männistö 14. (Veteran 1.)
– Seppo Lehti 21.
– Jouni Finer 26.
– Heikki Reijonen 30.
– Feodor Gurvits 58. (silver fleetin 10.)
– Benjamin Blinnikka 69. (silver fleetin 21.) ja nuorten 3.
– Sevi Siljola 90. (silver fleetin 42.)
– Aleksandra Blinnikka naisten luokan 10.

Ääriolosuhteiden lähtöjä

Ensimmäisenä kilpailupäivänä saatiin kisattua enintään neljä lähtöä parhaimmillaan 14 m/s tuulessa. Sen jälkeen kaksi päivää oli täysin tuuletonta ja koska lähtöjä ei ajettu, kilpailijat pääsivät tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Viimeisinä päivinä tuuli nousi sääntöjen mukaiseen 5 solmun minimivoimakkuuteen ja molempina päivinä saatiin ajettua ei-plaanattavissa olosuhteissa enintään kolme lähtöä päivittäin. Joissain lähdöissä tuuli putosi kylläkin lähelle nollaa, mutta kilpailua jatkettiin pumppaamalla.