Tilaa
Testit

Pikatesti: Helly Hansen Pier 3.0. -takki – Pätevä yleistakki

Helly Hansen Pier -takki riittää hyvin suojaksi tavanomaisessa veneilyssä eikä detaljeista ole huomauttamista kuin taskujen osalta.

14.11.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajapasi nuutinen ja valmistaja

Laajimman käyttöalueen veneilyvaatteet löytyvät yleensä mallistojen keskivaiheilta. Helly Hansenin Pier 3.0 -takki on juuri tällainen välisarjan vaate ja sellaisena varsin toimiva. Se oli kokeiltavana keväästä pitkälle syksyyn ja miellytti yhä enemmän ajan kuluessa. Siinä auttoi kelien kylmeneminen, sillä takin paksuuden takia sille ei aurinkoisina kesäkuukausina monta käyttökertaa tullut.

Takin miellyttävyys alkaa käyttäjälle sopivasta leikkauksesta. Helly Hansenin väljät linjat sallivat pulskanpuoleiselle testaajalle hyvän liikkuvuuden. Kun testitakin koko oli mitoitettu yläkanttiin, edes välikerrosten lisääminen ei haitannut olon rentoutta.

Rankimpia käyttökokeita varten lähdimme nimenomaisesti ajamaan syksyn ensimmäisiin kunnon myräköihin. Avovene kovassa aallokossa ja sateessa antaa vettä kaikista suunnista reiluina annoksina. Pier 3.0 selvisi haasteesta hyvin, kuten kokeneen valmistajan takilta voi odottaakin. Takki, vene ja varusteet valuivat vettä laituriin palatessa, mutta käyttäjä pysyi kuivana ja lämpöisenä.

Kangas ja saumaukset ovat vedenpitävät. Vetoketju on hyvälaatuinen ja vaikka sitä suojaava kapeahko läppä kiinnittyy vain tarranauhan pätkillä, ei vettä tihkunut sitäkään kautta. Hihansuiden kaksinkertaiset mansetit lähestyvät jo offshoretasoa: eivät helpoimmat pukiessa, mutta kiitettävän tiiviit.

Hihojen tuplamansetit palkitsevat tiiveydellään pienen vaivalloisuuden pukiessa ja riisuessa.

Erityisen miellyttävä on takin fleecevuorattu kaulus. Sen korkeus antaa kunnon suojan, mutta taipuisana ja riittävän matalana se myötää hyvin pään liikkeitä, ei haittaa näkyvyyttä eikä työnnä päähinettä pois takaraivolta.

Huppu on helppo vetää esiin kauluksesta. Kiristykset on sekä pituus- että poikkisuuntaan ja niiden säädöt kohtuullisesti esillä, mutta väljemmät nauhatunnelit tekisivät käytöstä sujuvampaa. Lippa on tavallisen kokoinen ja tavanomaisen lerppanakin, vasta lippis hupun alla saa sen pysymään kunnolla ryhdissä.

Hupun koko ja muoto ovat hyvät, mutta tuulessa lippa painuu helposti silmille.

Taskuja ei ole mietitty loppuun asti. Suurissa helmataskuissa on hyvät läpät, mutta vedenpoistoreiät puuttuvat. Samoin helman lämmittelytaskuista, jotka lisäksi ovat avoimet ja kangasvuoratut, jolloin ne sekä keräävät vettä että kuivuvat hitaasti. Myös rintataskuissa on vuori ja niitä suojaavat kapeat läpät, mutta ne jäävät pelastusliivien alle hankalasti käytettäviksi. Kännykälle tarkoitettu povitasku on vetoketjun sisäpuolella, se toimisi paremmin ulkopuolella vesitiiviillä vetoketjulla varustettuna.

Ylätaskuja on lähes mahdoton käyttää pelastusliivejä riisumatta.

Kännykkätaskua pitäisi voida käyttää avaamatta päävetoketjua.

Väljän leikkauksen ansiosta, taskuharmeista huolimatta Helly Hansen Pier 3.0:aa kehtaa suositella veneilijän yleistakiksi etenkin alku- ja loppukauden koleisiin päiviin.

HELLY HANSEN PIER 3.0 -TAKKI

Hinta 300 €

Lisätiedot Helly Hansen

 

Lue myös nämä

X